SEGRE

COMERÇ AGROALIMENTACIÓ

Nou atac a camions espanyols a França, aquesta vegada de vi i sucs

Dura queixa del Govern central i la Comissió Europea demana informació || Els sindicats agraris critiquen la nova agressió, que es repeteix de forma cíclica

Imatge d’arxiu d’una protesta davant de l’ambaixada francesa contra un atac a camions espanyols.

Imatge d’arxiu d’una protesta davant de l’ambaixada francesa contra un atac a camions espanyols.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història tristament es repeteix i en les últimes hores han tornat a ser atacats camions carregats amb productes agroalimentaris espanyols, en aquest cas vi i sucs. L’ambaixada d’Espanya a París va presentar ahir una dura queixa a les autoritats franceses arran dels atacs patits per camions espanyols en les últimes 48 hores a prop de la frontera entre els dos països.

En una nota verbal enviada al ministeri francès d’Afers Exteriors, l’ambaixada “condemna, una vegada més, les agressions patides per persones i béns espanyols a França, i prega al Govern francès prendre les mesures adequades per posar fi de forma efectiva a aquesta deriva d’actes vandàlics”.

L’atac va córrer a mans presumptament de membres armats amb maces, bats i destrals del Comitè d’Acció Vitícola (CAV) i del sindicat agrari Joves Agricultors del Gard-JA30.

En el primer incident, cap a les 23.00 hores (22.00 GMT) de dilluns passat, un camioner espanyol va ser abordat en un aparcament a Narbona (sud-oest) per un grup de 15 a 20 individus del CAV coberts amb passamuntanyes, que van fer vessar els 25.400 litres de vi negre d’origen espanyol que transportava. El camioner, que treballa per a la societat Translleralva SL, de Villalba de los Barros (Badajoz), va presentar denúncia davant de la Policia Judicial de Narbona, van assenyalar les fonts.

Hores després, dimarts al matí, uns cinquanta membres del sindicat Joves Agricultors del Gard-JA30, van començar a controlar els camions procedents d’Espanya a l’altura del peatge de Gallargues, a l’autopista A-9, entre les ciutats de Nimes i Montpeller. Cap a les 10.00 hores (09.00 GMT), van interceptar un camió francès i van fer vessar els 25.000 litres de vi espanyol que portava.

Les fonts van agregar que s’han rebut informacions, que no han estat confirmades per les autoritats franceses, que afegeixen que els manifestants van trencar els precintes de tres camions més que transportaven sucs de fruita per examinar-ne l’interior.

L’Executiu gal va condemnar ahir “amb fermesa” aquestes agressions, mentre que al seu torn la Comissió Europea va demanar a França més informació sobre els atacs a camions espanyols.

A Lleida, la reacció va ser unànime per part de les organitzacions agràries contra aquests nous actes vandàlics.

tracking