SEGRE

ESNOTICIA

Forcadell reivindica més promoció de l’oli de les Garrigues per a l’exportació

Com a producte de qualitat, identificatiu de país i que dinamitza el territori

Forcadell, al costat de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, durant el tall de cinta en l’acte inaugural.

Forcadell, al costat de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, durant el tall de cinta en l’acte inaugural.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va demanar ahir a la inauguració de la Fira de l’Oli que es promocioni més l’oli de les Garrigues per ajudar a l’exportació al tractar-se d’un producte únic i de gran qualitat. El certamen va obrir ahir les portes amb 160 expositors, una trentena del sector, i preveu rebre 70.000 visitants.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va demanar ahir en la inauguració de la 54 edició de Fira de l’Oli de les Borges incrementar la promoció de l’oli d’alta qualitat per ajudar a la seua exportació per tot el món. Segons Forcadell, “tenim un producte únic, excel·lent i que moltes vegades no s’ha promocionat prou. Ha arribat l’hora que com a país ajudem a promocionar-lo perquè sigui reconegut mundialment”, va dir. Així mateix, va destacar que l’oli és un producte de país, tradicional mediterrani, identificatiu i un “orgull” que ajuda la dinamització econòmica del territori, “una identitat pròpia oberta al món”, va dir.

Forcadell va destacar que la qualitat existeix, “al país, als productes propis i identificatius, i en la política, encara que fa falta valorar-la degudament”.

Hi haurà pressupost aviat, diu, i apel·la a la responsabilitat de Govern i grups parlamentaris

Forcadell es va mostrar convençuda que aviat hi haurà pressupostos a la Generalitat per al 2017. Va remarcar que “és responsabilitat del Govern fer uns bons comptes però també dels grups parlamentaris perquè siguin els millors”. “Els pressupostos serveixen per ajudar els que ho necessiten i aquesta és l’obligació de tots els representants polítics”, va dir.

També va expressar el suport “incondicional” a l’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, davant de l’imminent judici pel 9-N. Va insistir que posar les urnes mai pot ser “delicte”. Forcadell va remarcar la importància de la societat civil “extraordinàriament activa, mobilitzada i conscienciada” que defensarà el dret dels catalans a defensar el seu futur perquè “cap tribunal decidirà sobre el nostre futur sinó que ho farem nosaltres”, va explicar. Forcadell va entregar a la il·lustradora Pilarín Bayés el reconeixement de Cultura de l’Oli 2017, per la seua feina a difondre el producte estrella del certamen, l’oli.

A més, va destacar l’espai de la degustació d’olis que ofereix al públic dinou varietats perquè els visitants en valorin la qualitat. Els visitants poden disfrutar fins aquest diumenge de diferents tallers, degustacions, xarrades, presentacions i activitats per als més petits. Enguany, la fira s’ha agermanat amb el moviment Slow Food per projectar encara més les qualitats de l’oli.

A més, també s’han reforçat les experiències de show cooking (mostres de cuina amb l’oli com a protagonista) amb cuiners de la comarca i de Lleida. D’aquesta manera, els visitants van poder participar en les demostracions de cuiners i en els diversos tastos d’olis, vins, licors i altres productes de proximitat.

Forcadell, al costat de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, durant el tall de cinta en l’acte inaugural.

Forcadell, al costat de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, durant el tall de cinta en l’acte inaugural.

tracking