SEGRE

OCUPACIÓ OFERTA

Els llocs de treball que s’ofereixen a Lleida es dupliquen en quatre anys, la majoria precaris

El 2013 es van oferir 2.363 feines, davant de les 4.885 de l’any passat, però l’atur tot just baixa

Imatge de l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya a Lleida.

Imatge de l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els llocs de treball oferts a Lleida s’han duplicat des del 2013, i han passat de 2.363 llocs oferts als 4.885 l’any passat, segons dades de l’Observatori del Treball. Amb tot, el 49,49% de les ofertes del 2016 van ser per a contractes de tres a sis mesos i el 41,33% de les ofertes eren per a tècnics sense una categoria laboral determinada. I és que els sindicats d’UGT i CCOO denuncien que el Govern central celebri la creació d’ocupació i la baixada de la desocupació gràcies a la reforma laboral, perquè, segons ells, “cada vegada hi ha més precarietat en el món laboral”.

A més, després dels últims resultats de l’atur de l’any passat, que Lleida va tancar amb 23.371 parats, UGT va alertar que “cada vegada hi ha menys protecció per atur, més temporalitat, precarietat i més parcialitat involuntària”.

Respecte a fa quatre anys, la desocupació a Lleida ha disminuït en un 25%, i ha passat dels 31.358 aturats el 2013 als 23.371 actuals i, encara que cada vegada hi ha menys parats després la punta de la crisi econòmica del 2008, la patronal CEOE creu que “seria convenient” dur a terme una rebaixa de les cotitzacions socials, per donar suport al creixement de la contractació. A més, Pimec insisteix en la necessitat d’impulsar polítiques de generació d’activitat i de reindustrialització.

Per la seua banda, el secretari general de Comissions Obreras+, Ignacio Fernández Toxo, defensa que la reforma laboral s’ha de derogar per crear llocs de treball de qualitat.

Lleida és a la cua a Catalunya en la firma de contractes indefinitsLleida és la província catalana on menys contractes indefinits es van signar el 2016. En concret, se’n van formalitzar 15.831, que representa el 9,19% del total de contractes formalitzats, 156.488, davant el 12,59% de la mitjana catalana, segons la conselleria de Treball. A Catalunya s’han subscrit enguany 376.034 acords indefinits i la taxa a Lleida és molt similar a la de Tarragona, amb un 9,26%, i queda lluny dels percentatges de Barcelona, amb un total de 13,24% i Girona, amb un 13,17%. Responsables del mercat laboral de CCOO ja van alertar del “problema” que la gran quantitat de llocs de feines temporals a Lleida. “Hi ha molta precarietat i les condicions són baixes.”

tracking