SEGRE

ENERGíA

El preu de la llum per a aquest dimarts puja un 4,8% i torna a màxims

El preu de la llum per a aquest dimarts puja un 4,8% i torna a màxims

El preu de la llum per a aquest dimarts puja un 4,8% i torna a màxims

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu de l’electricitat al mercat a l’engròs (pool) pujarà per a aquest dimarts un 4,8 %, fins els 87,9 euros el megawatt hora (MWh) de mitjana, vorejant els màxims assolits la setmana passada.

Segons dades de l’operador del mercat OMIE, per demà dimarts hi haurà hores en què el megawatt superi els 99 euros.

Ahir, el mercat va marcar una mitjana de 83,85 euros per avui mentre que el cap de setmana, com sol ser habitual, els preus van baixar fins els 79 euros per a dissabte i els 72 euros per a diumenge.

La setmana passada el megawatt hora (MWh) va assolir els 88 euros de mitjana, el nivell més alt des de desembre de 2013, segons dades històriques d’OMIE.

Aquests preus van coincidir amb una onada de fred que ha elevat el consum elèctric a Espanya.

Els preus que surten del mercat a l’engròs elèctric afecten de diferent manera als consumidors en funció de la tarifa que tinguin encara que, en termes generals, suposen al voltant del 40 % del rebut de la llum.

La volatilitat dels preus al mercat a l’engròs es reflecteix més directament en els consumidors acollits a la tarifa regulada o PVPC, uns 12 milions, mentre que els que són al mercat lliure, uns altres 13 milions, tenen preus fixats amb les seues elèctriques.

Per a tothom, el 60% restant del rebut depèn dels denominats peatges, que fixa el Govern i que estan congelats per a aquest any, i dels impostos.

tracking