SEGRE

LABORAL

La mitjana de les pensions de les dones és 37,95% inferior a la dels homes

Significa una diferència de 454,38 euros

La mitjana de les pensions de les dones és 37,95% inferior a la dels homes

La mitjana de les pensions de les dones és 37,95% inferior a la dels homes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quantia mitjana de les pensions de jubilació de les dones en tots els règims de la Seguretat Social és un 37,95 per cent inferior a la dels homes, amb una diferència de 454,38 euros, segons un informe realitzat pel sindicat UGT.

Set de cada deu dones que han accedit a un pensió de jubilació reben quantitats inferiors a 700 euros bruts mensuals, que són un milió i mig de dones pensionistes.

"Aquestes xifres reflecteixen no només la diferència en la presència de dones i homes al mercat laboral, sinó la forma desigual en què assoleixen la jubilació i que després influeix en els ingressos amb què han de viure", ha denunciat la vicesecretària general d’UGT, Cristina Antoñanzas, en una roda de premsa per exposar aquesta bretxa a les pensions -del 37,95 %-, que se situa en el 23,25 % en la vida laboral.

En concret, la quantia mitjana a la pensió de jubilació que perceben més de dos milions de dones és de 742,81 euros, la qual cosa es contraposa a pensions mitjanes d’1.197,19 euros que reben més de tres milions d’homes.

Catalunya i Astúries són les comunitats amb més diferència de gènere a les pensions de jubilació per l’"alta implantació del sector industrial, al qual accedeixen majoritàriament els homes", ha dit Antoñanzas.

Les bretxes menors s’expliquen perquè la quantia mitjana de la pensió de jubilació dels homes són baixes, com passa a Extremadura, Múrcia, Andalusia o València, ha explicat.

L’informe destaca que els imports mitjans de les pensions dels homes no baixen dels mil euros a totes les edats, mentre que les dones tenen una presència majoritària en els trams més baixos.

Perceben pensions d’entre 150 i 500 euros un 330 % en relació amb els homes i són també majoria en el tram d’entre 500 i 648 euros.

Només 2.819 dones han aconseguit accedir a una pensió de la quantia màxima, que la tenen 17.637 homes.

UGT ha reclamat al Govern que computin els temps de cotització en les dones que han dedicat períodes d’excedència per a l’atenció a cura de fills o persones dependents com si estiguessin treballant.

El sindicat sol·licita també mesures compensatòries per a les treballadores a temps parcial i amb contractes discontinus, perquè aquestes situacions laborals incideixen negativament en el càlcul de les seues pensions, i ha demandant que s’investigui si es treballen més hores de les contractades amb aquests sistemes.

Respecte als treballadors de l’àmbit de la dependència, la majoria dones, UGT ha recordat que abans del 31 de desembre d’aquest any han de tenir l’acreditació necessària per continuar la seua activitat.

tracking