SEGRE

COMERÇ INTERNACIONAL

L’activitat d’Edullesa creix un 13% el 2016 gràcies a la fruita i l’oli

El 34% dels despatxos tramitats per la duana lleidatana té el Brasil de destinació || Les empreses diversifiquen exportacions arran del tancament de les fronteres russes

Imatge d’arxiu de camions estacionats per a la inspecció a les instal·lacions d’Edullesa.

Imatge d’arxiu de camions estacionats per a la inspecció a les instal·lacions d’Edullesa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Estació Duanera de Lleida (Edullesa) va incrementar l’any passat un tretze per cent la seua activitat respecte al 2015, fins als 3.543 despatxos d’exportació autoritzats pel ministeri d’Hisenda, un fet que per a aquesta institució demostra l’esforç efectuat per les empreses exportadores que han utilitzat aquesta institució lleidatana, segons va explicar a SEGRE la gerent d’Edullesa, Irene Marqués.

En percentatges, el 83 per cent dels productes exportats des de l’estació corresponen a fruita, sobretot de llavor, i verdures i la resta a un altre tipus de matèries, amb un notable augment del 6 per cent en l’exportació d’oli.

Marqués va explicar que el percentatge més gran de les operacions es van gestionar a partir del segon semestre de l’any, en plena campanya de la fruita a la província. Així doncs, a l’agost l’activitat es va incrementar un 17%, un 13% al setembre, un 31% a l’octubre i fins a un 76% el mes de novembre. Només aquell mes es van efectuar 550 despatxos.

El gruix de les empreses fructícoles que passen per Edullesa fan els tràmits duaners a Lleida abans d’enviar el producte cap als ports de Tarragona, Barcelona i fins i tot València. Així mateix, el tancament de fronteres de Rússia a productes agrícoles ha forçat les empreses a buscar compradors alternatius o intentar incrementar acords amb els ja tradicionals. Així, per països, el 34% dels despatxos de tramitació d’exportació corresponen a trameses al Brasil; l’11% a Bielorússia; el 8% a l’Aràbia Saudita; el 6% a Israel; el 4% als Emirats Àrabs Units i el 3% als EUA, sent aquests els més rellevants. Marqués va dir que l’Edullesa treballa constantment per millorar la prestació de serveis i l’activitat exportadora de la duana del polígon industrial El Segre que centra la major part de la seua activitat en la fruita.

Les bones xifres ofertes per Edullesa es produeixen, a més, en un any marcat per l’escàndol de l’anterior direcció, acusada de revelació d’informació confidencial de factures en la venda de fruita.

L’esmentat escàndol va acabar amb la destitució de l’anterior gerent, Joan Panadés, i el seu fill, que feia tasques d’assistent, el passat 24 d’agost en un cas que va ser denunciat pel consell d’administració de la institució duanera.

tracking