SEGRE

CONSUMAGRICULTURA OLI

Lleida, al setzè lloc en supermercats econòmics

La reunió entre Reñé i la nova junta de la DOP Garrigues.

La reunió entre Reñé i la nova junta de la DOP Garrigues.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preus als supermercats online a Lleida van pujar un 0,2 per cent el 2016 respecte a l’any anterior, segons la III Anàlisi Anual de Soysuper sobre evolució de preus als supermercats en línia. Així doncs, Lleida se situa en la setzena posició de províncies amb els supermercats més econòmics, d’una llista en què la província espanyola més cara ocupa el lloc 26.

Pel que fa a Espanya, van pujar un 0,7 per cent el 2016, amb els productes frescos i xarcuteria i els congelats com les categories que més es van encarir, amb una alça de l’1,8%.

Per a l’anàlisi realitzada es van tenir en compte els preus de la totalitat dels productes, 150.000 articles, tant marca de fabricant com marca de distribució, dels nou principals supermercats online a Espanya.

lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va rebre ahir la nova junta de la DOP Garrigues, liderada per Enric Dalmau, en què els va transmetre la seua voluntat de “treballar” perquè les cooperatives que estan fora de la DOP hi entrin.

En aquesta trobada, Reñé i el nou Consell Regulador de la DOP Garrigues també van tractar altres temes com garantir la producció gràcies al reg de suport o la promoció de l’oli verge extra. Quan Dalmau va prendre el lideratge de la Denominació d’Origen a l’octubre, la DOP comptava amb 21 cooperatives de 24 pobles que representen el 66% de tota la producció d’oli de les Garrigues, Segrià sud i Urgell sud. Els principals eixos del Consell Regulador són la promoció de l’oli i la certificació, com va explicar Dalmau, ja que “alhora promou també el territori”.

tracking