SEGRE

AUTOMOCIóN

Multen Mitsubishi amb 4 milions d'euros per manipular dades de consum

El cas afecta alguns dels minivehicles de la marca nipona

Multen Mitsubishi amb 4 milions d’euros per manipular dades de consum

Multen Mitsubishi amb 4 milions d’euros per manipular dades de consum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern nipó va anunciar aquest divendres la imposició d’una multa de 480 milions de iens (3,9 milions d’euros) al fabricant automobilístic nipó Mitsubishi Motors per l’escàndol de manipulació de dades de consum d’alguns dels seus minivehicles.

L’Agència nipona de Protecció del Consumidor ha fixat aquesta sanció per a l’empresa després de concloure que va vulnerar la llei en comercialitzar aquests models sota l’etiqueta d’una eficiència energètica millor que la que en realitat ostentaven, va explicar l’organisme en un comunicat.

L’empresa va admetre l’abril de l’any passat que havia falsejat de forma sistemàtica les dades de consum de quatre dels seus models de minivehicles -aquells de menys de 660 centímetres cúbics-, entre ells dos comercialitzats per Nissan Motor, i posteriorment va reconèixer que hi havia més models afectats.

Les dades manipulades, que apareixien als catàlegs distribuïts als concessionaris de Mitsubishi i Nissan i a les seues campanyes publicitàries, mostraven un consum energètic d’entre un 5 i un 15 per cent inferior al que realment gastaven els cotxes.

Amb aquesta garantia es van comercialitzar al Japó més de 625.000 unitats de minivehicles, un tipus d’automòbils molt populars al país asiàtic degut precisament al seu baix consum de combustible i la seua mida reduïda.

Així mateix, l’Agència nipona de Protecció del Consumidor ha ordenat a Mitsubishi Motors i a Nissan Motor que prenguin mesures per evitar que es repeteixin aquest tipus de manipulacions.

Arran de l’escàndol i dels problemes econòmics que aquest va generar a Mitsubishi, Nissan va adquirir l’octubre passat el 34 per cent de les accions de la primera empresa amb l’objectiu de recuperar la confiança dels consumidors i de tornar al camí de la rendibilitat econòmica, segons la seua nova cúpula directiva.

tracking