SEGRE

BANCA

La fi de les caixes i internet 'tanquen' més de 200 sucursals bancàries a la província de Lleida

A la província de Lleida des del 2008 || El sector de la banca i les assegurances han perdut aquests anys gairebé 2.300 treballadors i la reestructuració continua

Les dades del Banc d’Espanya constaten el tancament de sucursals bancàries a Lleida.

Les dades del Banc d’Espanya constaten el tancament de sucursals bancàries a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La desaparició de les caixes d’estalvis i l’absorció de bona part d’aquestes per part de bancs dins de la reestructuració del sector, juntament amb la utilització creixent d’internet, entre altres sistemes, a l’hora de fer operacions amb les entitats financeres, redueixen de forma dràstica el nombre de sucursals.

En concret, Lleida ha perdut entre el setembre del 2008 i les mateixes dates de l’any passat un total de 219 sucursals, segons les dades oficials del Banc d’Espanya. Ha passat de comptar amb una xarxa de 592 oficines a només 373, la qual cosa representa l’eliminació del 37 per cent dels punts d’atenció presencial als clients.

A més, es tracta d’un procés que lluny de frenar-se es manté en marxa, amb els plans fets públics en els últims mesos per part de les grans entitats financeres basats, segons els casos, en prejubilacions o baixes incentivades.

En els darrers mesos, 32 treballadors del Banc Popular a Lleida s’han acollit a baixes voluntàries per a personal d’entre 57 i 62 anys. En el cas de CaixaBank, ha ofert prejubilacions a majors de 58 anys, situació en la qual es troben 23 persones en la seua plantilla de la província. La fusió de BBVA i CatalunyaCaixa ha suposat el tancament d’un terç de les oficines, al passar de 112 a 75, mentre que el Santander va anunciar 600 baixes a tot l’Estat entre majors de 55 anys, una edat que superaven 38 empleats a les comarques de Ponent.

De fet, el sector de la banca i les assegurances ha perdut 2.266 treballadors a la província entre els anys 2008 i 2015, segons l’informe d’assalariats per sectors de l’Agència Tributària. Mentre que al principi del període ocupava 5.884 persones, l’any passat la xifra s’havia reduït a 3.618 a la província.

Paral·lelament, les entitats intensifiquen les seues ofertes de banca no només per internet, sinó que reforcen l’activitat bancària a través del telèfon mòbil. Es tracta d’incrementar la utilització de les noves tecnologies, que redueixen la necessitat de personal per a atenció directa al públic, una situació de la qual es queixen les persones de més edat i menys acostumades a aquestes plataformes.

tracking