SEGRE

EMPRESES CREIXEMENT

Bonàrea Agrupa invertirà 400 milions d’euros en el seu nou complex carni a Épila

Crearà 4.000 llocs de treball directes i indirectes per proveir el creixement de botigues previst al pla d’expansió || Les obres començaran a principis del 2019 i complementarà la Closa de Guissona

Javier Lambán i Jaume Alsina es donen la mà després de la firma del conveni ahir a Saragossa.

Javier Lambán i Jaume Alsina es donen la mà després de la firma del conveni ahir a Saragossa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bonàrea Agrupa, nova denominació de la Corporació Alimentària Guissona, invertirà més de 400 milions d’euros i crearà 4.000 llocs de treball entre directes i indirectes amb la posada en marxa d’un nou complex carni a la localitat aragonesa d’Épila. El president de la companyia, Jaume Alsina, i el d’Aragó, Javier Lambán, van firmar ahir Saragossa un conveni de col·laboració que pròximament també subscriurà l’ajuntament per desenvolupar el projecte, avançat per SEGRE el març de l’any passat.

La companyia lleidatana va explicar que el centre alimentari de Guissona, la Closa, compta amb capacitat per proveir les noves botigues Bonàrea previstes dins dels cinc propers anys. Més enllà d’aquest termini, tant per capacitat productiva com logística, el grup necessita iniciar un segon gran centre de producció en un lloc estratègic de cara a l’expansió de les botigues a Aragó, Navarra i nord, Madrid i centre i País Valencià. Tindrà capacitat per proveir un miler de punts de venda.

El centre de Guissona pot proveir el creixement de les botigues en els propers cinc anys

El conveni preveu iniciar les obres a començaments del 2019, segons Bonàrea, i es desenvoluparà al llarg de 10 anys al polígon El Sabinar d’Épila i serà en el moment de màxim desenvolupament del projecte logisticoindustrial que generarà els 4.000 llocs de treball citats. Aquestes xifres van portar Lambán a qualificar-lo com “la General Motors de la indústria agroalimentària”, subratllant l’efecte multiplicador que tindrà en l’activitat econòmica.

La primera fase suposarà la urbanització de la parcel·la i la construcció d’un magatzem logístic. A la segona, construirà naus industrials per a escorxador d’aus, porcí, boví i oví, plantes d’elaborats carnis, assecadors de pernils, línia de pa, fàbrica de petfood i posada en funcionament dels serveis generals (depuradora, cogeneració, oficines, tallers, gasolinera i venda canal Horeca) per al conjunt del nou complex agroalimentari.

Bonàrea Agrupa compta ja amb una important presència a Aragó, amb fàbriques de pinso a Bujaraloz, granges pròpies al Sena, delegacions de distribució càrnia a Osca i centres de recollida de cereal a Sos del Rey Católico.

A més, té 50 botigues, 22 agrocentres i 5 gasolineres. La cooperativa del grup té 2.000 socis aragonesos que produeixen mig milió de caps de bestiar i 15 milions d’aus. A més Bonàrea Agrupa té 284 accionistes residents a Aragó.

El centre de Guissona guanyarà més capacitatEl centre alimentari que Bonàrea té a Guissona, la Closa i que subministra 500 botigues de la seua xarxa, no només es mantindrà sinó que augmentarà la capacitat, actualitzant al màxim els seus mitjans productius, segons va explicar la companyia. En l’actualitat sacrifica 175.000 animals diaris. Jaume Alsina va destacar que Épila és la localitat escollida per al nou centre per la seua situació “ideal” a Espanya per proveir el nord, el centre i el País Valencià, i va assegurar que no té a veure en absolut amb la situació política a Catalunya. “Nosaltres mai ens posem en política”, va emfatitzar.

tracking