SEGRE

FINANCES

El Deutsche Bank demana "perdó" pels seus "greus errors" en una carta oberta

Dos dies després d’informar que el 2016 va perdre 1.402 milions d’euros després d’haver d’abonar 2.400 milions d’euros pels costos de diferents litigis

El Deutsche Bank demana

El Deutsche Bank demana "perdó" pels seus "greus errors" en una carta oberta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Deutsche Bank, el banc alemany més gran, ha demanat "perdó" en una carta oberta, per "els errors greus" i inacceptables que el van portar a afrontar costosos litigis i, conseqüentment, tancar el 2016 amb pèrdues multimilionàries.

L’entitat es va disculpar així en un anunci a pàgina sencera en el "Frankfurter Allgemeine Zeitung", dos dies després d’informar que el 2016 va perdre 1.402 milions d’euros després d’haver d’abonar 2.400 milions d’euros pels costos de diferents litigis.

"Aquestes càrregues del passat no només ens han costat molts diners, sinó també reputació i confiança", assegura a la carta el president del Deutsche Bank, John Cryan.

Per això, prossegueix, "vull aprofitar l’oportunitat per a en nom de la direcció del Deutsche Bank expressar la nostra profunda pena pel que ha succeït", i conclou: "Volem demanar perdó".

El banc ha comès "greus fallos", com la seua participació en el negoci de les hipoteques porqueria als EUA entre 2005 i 2007, que va desencadenar la crisi financera global de 2008, indica.

"La conducta del banc no es corresponia amb els nostres estàndards i va ser inacceptable", assegura Cryan, una cosa que "lamentablement és vàlida per a altres casos" en els que també s’ha vist implicada l’entitat.

Les culpes, no obstant això, cal atribuir-les a "uns quants" que van jugar amb la reputació de l’entitat per "interessos curtterministes", agrega el text.

La direcció del Deutsche Bank, conclou el president, farà tot el que estigui a la seua mà "perquè aquests casos no es puguin repetir".

El banc alemany més gran va perdre l’any passat 1.402 milions d’euros, un 80 % menys que els 6.794 milions que va perdre de 2015, però per sobre del que havien previst els analistes.

Els costos per litigis en tot el 2016 van anar de gairebé 2.400 milions d’euros, menys de la meitat que un any abans (5.218 milions d’euros).

L’entitat considera que els litigis més greus que afrontava ja han estat resolts i preveu tornar a generar beneficis al tancament de 2017.

tracking