SEGRE

RAMADERIA ANÀLISI

El sector porcí espanyol busca a Mèxic nous clients

Davant les difícils relacions del país amb els EUA per l’arribada al poder de Trump || Espanya exporta el 45% de la producció

Un moment de la jornada d’ahir del màster d’Agrònoms.

Un moment de la jornada d’ahir del màster d’Agrònoms.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les empreses de porcí aposten per nous mercats i, en especial, han posat els seus ulls en Mèxic. Les difícils relacions amb el seu veí, els Estats Units, des de l’arribada de Donald Trump a la Casa Blanca, han provocat que les autoritats mexicanes vulguin reforçar les seues relacions amb Europa, situació que volen aprofitar les empreses de porcí espanyoles. Per això, la interprofessional del sector, Interporc, preveu una missió comercial el proper mes de març a la recerca de noves oportunitats de negoci en aquest país. Així ho va explicar ahir el director d’Interporc, Alberto Herranz, en el marc del màster de porcí d’Agrònoms.

La Xina, sobretot, es va convertir l’any passat en la taula de salvació dels resultats del sector porcí, immers en els primers mesos en una greu crisi de preus. El ministeri d’Agricultura va destacar, com va explicar SEGRE, la importància del mercat xinès i va advertir del risc de tenir una gran dependència d’un país. De fet, el tancament de fronteres que va decretar Rússia a la carn europea ja va provocar el 2013 un greu problema al sector. Ara, Mèxic pot convertir-se en un nou mercat a conquerir. Espanya exporta el 45% de la producció.

El sector productor confia que aquest any es pugui millorar el nivell de preus registrat el 2016

El director de la patronal dels productors Anprogapor, Miguel Ángel Higuera, per la seua part, va exposar les previsions del sector per a aquest any, entre les quals destaca un increment de producció en el primer semestre d’entre un 4 i un 5%.

Pel que fa al capítol de preus, s’augura que es puguin millorar els de l’any passat, quan es va registrar una cotització mitjana d’1,131 euros per quilo, en un context de costos de producció que va qualificar de “tranquil”, amb referència a l’evolució de les cotitzacions de les matèries primeres per a l’alimentació del bestiar. En aquests moments, va situar els costos mitjana per quilo entre 1,03 i 1,05 euros.

El Parlament regularà les cooperatives a les càrniesCCOO i UGT de Catalunya van celebrar ahir que el Parlament de Catalunya estigui impulsant la modificació de la llei catalana de cooperatives per acabar amb “els abusos i l’explotació laboral” en el sector carni, van explicar en sengles comunicats. Van valorar, en aquest sentit, que els grups parlamentaris de JxSí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP hagin inclòs les esmenes a la llei d’acompanyament dels Pressupostos 2017 de la Generalitat de Catalunya per aplicar a les cooperatives del sector carni les condicions laborals i salarials recollides als convenis.

tracking