SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

CCOO denuncia salaris en la neteja 500 euros inferiors a Barcelona

A Lleida, mentre que si la comparació es fa amb Tarragona es cobra 300 euros menys || Reclama un conveni d’àmbit català per poder equiparar els salaris

CCOO

CCOO denuncia salaris en la neteja 500 euros inferiors a Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

CCOO va denunciar ahir que uns 5.000 empleats del sector de la neteja de Lleida cobren per conveni 500 euros menys al mes que a Barcelona i 300 euros per sota que a Tarragona. En aquest sentit, el sindicat demana que s’estableixi un conveni d’àmbit català per al sector, i no provincial com es fa ara.

Així ho va explicar ahir la secretària general de Serveis Privats de CCOO Catalunya, Aurora Huerga, el dia en què el sindicat va iniciar a Lleida el procés congressual, que culminarà el 28 de febrer vinent, amb la fusió de les Federacions de Serveis Privats i de la Construcció i la Fusta del sindicat a Catalunya en una de sola, i que portarà el nom de Federació de Construcció i Serveis.

El conveni mitjançant el qual es regeix el sector de la neteja també aglutina altres serveis privats, com la recollida d’escombraries, seguretat privada i perruqueries. Per tant, segons va explicar Huerga, tots els empleats lleidatans del sector de serveis privats cobren per conveni 500 euros al mes menys que al conveni de Barcelona. El salari mitjà brut lleidatà se situa en els 1.300 euros.

D’altra banda, passa el mateix amb el sector de la construcció i la fusta, però les diferències salarials encara són més grans, segons CCOO. En total, a Lleida, dins dels dos sectors –de serveis privats i de construcció–, treballen unes 10.000 persones.

A més, el sindicat va demanar el compromís de l’ajuntament de Lleida, així com de la resta d’administracions públiques lleidatanes, perquè quan treguin concursos per a l’externalització de serveis com el de la neteja, les condicions del contracte prenguin “almenys” la referència salarial establerta al conveni.

En aquest sentit, el sindicat va explicar que ja ha firmat un codi de bones pràctiques amb la Generalitat i la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i ara vol també el compromís de les administracions lleidatanes. En el cas de la construcció, des de CCOO van reivindicar la necessitat de prioritzar la rehabilitació d’edificis públics per “reactivar” l’ocupació dins del sector.

tracking