SEGRE

AGRICULTURA

Denúncies d'especulació amb els preus d'hortalisses

Segons JARC-COAG, pugen fins a un 17% en els lineals i cauen fins a un 62% en origen || Acusacions contra la distribució

Òscar Ordeig es va reunir ahir amb la Plataforma de la Fruita.

Òscar Ordeig es va reunir ahir amb la Plataforma de la Fruita.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El preu de les albergínies i els carbassons ha iniciat l’any amb pujades de fins al 17% en els lineals, mentre que s’han desplomat fins a un 62% en origen, segons va afirmar ahir JARC-COAG. El sindicat denuncia que durant l’última setmana de gener la caiguda dels preus al camp de les principals hortalisses no s’està repercutint als preus pagats pel consumidor, de la qual cosa culpa la distribució i pràctiques especulatives.

En el cas del carbassó, els preus a destinació s’han elevat un 14% malgrat la caiguda d’un 62% de les cotitzacions al camp i en albergínia l’evolució ha seguit la mateixa tònica, ja que mentre que els preus al consumidor s’han elevat un 17%, al productor han baixat un 35 per cent. Segons JARC-COAG, l’augment dels preus en origen per una brusca reducció de la producció d’hortalisses com a conseqüència de les adversitats meteorològiques al sud-est espanyol i en gran part d’Europa, ha escurçat els marges durant la segona i tercera setmana del primer mes de l’any, situant-los entre el 50 i 70%.

El PSC reclama la retirada immediata de poma per contrarestar l’enfonsament de preus

Albergínies i carbassons han arribat a cotitzar molt a prop dels 4 euros per quilo a l’equador del mes.

Productes com els llimons i les pomes han multiplicat per gairebé set el preu del camp a la taula dels consumidors, segons va afirmar i va carregar contra la distribució.

D’altra banda, el líder del PSC a Lleida i diputat al Parlament Òscar Ordeig, es va reunir ahir a Alfarràs amb representants de la Plataforma de la Fruita Dolça i va avançar que preguntarà a la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, demanant-li que faciliti dades objectives sobre el preu de la fruita, concretament el de la poma.

L’objectiu, va dir, és “comprovar que efectivament el preu està enfonsat, de manera que el PSC demanem que es procedeixi a la retirada immediata i urgent de poma” davant de la crisi del sector. Segons el PSC, la Plataforma li va explicar que els productors es veuen forçats a vendre a 11 cèntims el quilo de poma i urgeix l’actuació del Govern.

tracking