SEGRE

EMPRESES FINANÇAMENT

Alternatives a la banca per finançar pimes a Lleida

ACCIÓ presenta diferents instruments que poden ser complementaris als bancs || Anàlisi dels costos del diner

Array

Array

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La delegació lleidatana d’ACCIÓ va celebrar ahir una trobada d’experts en finançament diferent del de la banca tradicional amb pimes de la província per donar a conèixer quin tipus de finançament s’ajusta més als seus projectes amb una aproximació dels costos reals en els projectes de negoci durant la mateixa sessió.

Sandra Font, responsable de finançament internacional i alternatiu d’ACCIÓ, va explicar que tradicionalment les pimes a l’Estat s’han anat finançant a través de la banca convencional, però aquest és només un de tants models de negoci que existeixen.

ACCIÓ recomana analitzar tots els costos, no només el tipus d’interès, a l’hora de buscar finançament

Per això, ACCIÓ dóna a conèixer altres instruments financers alternatius però també complementaris a la banca, models que són molt presents en països com el Regne Unit i els EUA.

Així doncs, va manifestar que els bancs ofereixen ara un tipus d’interès molt baix, amb un Euribor negatiu, però s’hi ha de sumar altres factors com la comissió d’obertura del crèdit, la comissió de cancel·lació anticipada i comissió de no-utilització de pòlissa, entre d’altres, que al final sumen un cost financer, de manera que s’ha de comparar si val la pena buscar una de les altres alternatives.

Actualment creu que existeix més activitat entorn del finançament ja sigui per la via tradicional o per aquestes alternatives.

En el showroom van participar sis ponents que van presentar diferents productes financers com el crowdlending (finançament a empreses, projectes o a persones per nombrosos inversors), invoice trading (o finançament garantit de factures), l’intercanvi de divises online, el préstec participatiu en destinació, el capital risc per al sector industrial i el finançament bancari per part de l’Institut Català de Finances (ICF).

tracking