SEGRE

TRANSPORT BALANÇ

El Port de Tarragona creix en fruita, pinsos i bestiar

Vista aèria general del Port de Tarragona.

Vista aèria general del Port de Tarragona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona va moure un total de 31,6 milions de tones el 2016, un 5 per cent menys que l’any anterior, principalment a causa de la variació conjuntural en el tràfic de derivats d’hidrocarburs, segons va informar l’autoritat portuària, que va destacar que la diversificació ha fet que la previsió de xifra de negocis de la instal·lació portuària el 2016 sigui d’un creixement de l’1,3 per cent fins a 52,5 milions d’euros.

El passat exercici van destacar els bons resultats en moviments de cereals i pinsos (+11,3%), fruita (+6,1%), vehicles (+33,6%, fins a nivells superiors als precrisi), animals vius, project cargo i creuers, entre d’altres, ha exposat en un comunicat aquest divendres.

Per la seua banda, l’exportació de bestiar al Port de Tarragona es va consolidar, i l’any 2016 ja són 268.995 els caps de bestiar carregats a les instal·lacions portuàries amb destinació a països del nord de l’Àfrica com Líbia, el Líban i Algèria. Des del 2012, any en el qual es va iniciar aquest tràfic al Port de Tarragona, s’ha registrat un creixement exponencial de gairebé el 300 per cent.

Així mateix, el Port de Tarragona va mantenir els índexs de moviment de mercaderies en comerç exterior: les exportacions a destinacions internacionals es van acostar als cinc milions de tones i les importacions van superar els 21,7 milions de tones.

L’exportació de contenidors es va incrementar un 1,7% respecte al 2015 superant les 24.300 unitats, i els principals països receptors de contenidors des de Tarragona són Israel, Guinea Equatorial, Nigèria i Turquia. Malgrat que el port tarragoní s’ha consolidat durant els últims anys com a port de distribució dels productes químics i petroquímics, el 2016 aquests tràfics van patir un descens del 6 per cent.

tracking