SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

La Generalitat apressa a retirar 3.000 tones de poma

Requeriment de la conselleria d’Agricultura al ministeri || Demana, a més, quotes addicionals per treure fruita del mercat

Imatge de la campanya de recollida de poma de bon calibre aquest estiu en una finca d’Alpicat.

Imatge de la campanya de recollida de poma de bon calibre aquest estiu en una finca d’Alpicat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Agricultura, liderat per Meritxell Serret, ha sol·licitat al ministeri la retirada del mercat de 3.015 tones de poma. Dijous, el ministeri que dirigeix Isabel García Tejerina va informar que la Comissió Europea assignarà a l’Estat espanyol una quota addicional per retirar fruita del mercat i, així, poder fer front als baixos preus que pateix el sector. Aquesta quota correspon al repartiment entre estats de la UE de l’import no utilitzat per alguns països lligat a les mesures per pal·liar el veto rus. En el cas espanyol, s’havia esgotat la quantitat atorgada per Brussel·les.

D’altra banda, des del departament de Serret també s’ha demanat que se sol·liciti un increment d’aquesta quota, ja que es preveu que aquesta s’esgoti ràpidament tenint en compte les existències que hi ha a les cambres.

La conselleria considera que la quota atorgada per la Comissió és insuficient davant de la situació actual

L’excés d’oferta que hi ha al mercat, sobretot per l’entrada de poma provinent de Polònia com a conseqüència del veto rus, es tradueix en baixos preus per als productors, segons va afirmar la conselleria. A més, a aquesta situació se suma les dificultats que pateix també el sector dels cítrics. Per això, des del departament d’Agricultura s’ha reclamat al ministeri que es fa necessari activar, un any més, les mesures extraordinàries previstes al sector de fruites i hortalisses per fer front al veto rus.

D’aquesta manera, Serret s’alia amb la demanda de retirades extraordinàries de poma fetes des de la patronal catalana del sector, Afrucat.

Aquesta campanya hi ha una gran quantitat de poma, fonamentalment golden, de baix calibre que amb prou feines està valorada al mercat, mentre que la més gran registra cotitzacions que poden considerar-se acceptables. En aquest context, els productors han llançat la veu d’alerta.

tracking