SEGRE

UNIÓ EUROPEA

La revisió del rescat a Grècia es complica de nou

El Fons Monetari reclama a Atenes que corregeixi les estimacions “errònies” || Agra resposta de Tsipras a les demandes de l’FMI

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, va criticar ahir l’FMI.

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, va criticar ahir l’FMI.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, va rebaixar ahir les expectatives que la segona avaluació del rescat pugui acabar ben aviat al demanar al Fons Monetari Internacional (FMI) que corregeixi les seues estimacions “errònies” abans d’asseure’s a negociar.

En un discurs davant del Comitè Central del seu partit, Syriza, Tsipras va subratllar que si l’FMI no revisa les seues estimacions, no hi pot haver una base comuna perquè les negociacions puguin continuar a nivell tècnic.

Tsipras va fer aquestes declaracions l’endemà que el president de l’Eurogrup, Jeroen Djissebloem, anunciés que en la reunió mantinguda divendres a Brussel·les entre les institucions creditores i el ministre de Finances grec, Euclid Tsakalotos, es va registrar un avenç substancial que permetrà que es reprenguin les negociacions la setmana que ve.

El líder de Syriza va al·ludir amb això l’informe de l’FMI presentat aquesta setmana, en el qual posa en dubte la capacitat de Grècia de generar els objectius de superàvit primari fixats en el tercer programa de rescat i en el qual, segons Atenes, no fa justícia als progressos assolits fins ara. Segons fonts citades per l’agència Reuters, els creditors internacionals del país hel·lè sol·licitarien a Grècia uns 1.800 milions d’euros a través de noves reformes fins al 2018 i uns altres 1.800 milions més endavant.

tracking