SEGRE

ramaderia

Els sectors oví i vacum també volen obrir-se al mercat asiàtic

Mercolleida remetrà setmanalment les cotitzacions a la patronal càrnia europea

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Agricultura negocia des de fa un any amb la Xina per obtenir les autoritzacions sanitàries que calen per exportar carn de vaca i ovella a aquest país i ara inicia converses per superar aquestes traves amb països com Vietnam o Indonèsia. Els sectors oví i vacum aspiren així a seguir les passes del porcí per incrementar les exportacions a Àsia. De fet, actualment, les vendes fora d'Europa no superen el 5 per cent en el cas de l'oví i el 10 en el vacum. Els productors de carn de porc porten força avantatge i viuen un bon moment amb obtenció de beneficis des de l'any 2015.

Mercolleida ha signat aquest dimarts un conveni de col·laboració amb la patronal càrnia europea UECBV per tal d'intercanviar informació sobre preus i cotitzacions del sector.

L'entitat agrupa empreses i federacions de 26 països sobretot de la Unió Europea però també d'Àsia com Japó o Rússia.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el tresorer de la UECBV, José Fríguls, han signat el conveni aquest dimarts a la llotja lleidatana.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el tresorer de la UECBV, José Friguls, han signat el conveni aquest dimarts a Lleida.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el tresorer de la UECBV, José Friguls, han signat el conveni aquest dimarts a Lleida.Magdalena Altisent

tracking