SEGRE

AVICULTURA

El preu del pollastre, per sota de costos i la despesa en pinso, a l'alça

La pujada de les temperatures accelera el procés d’engreix de les aus || Sense afectació general, almenys de moment, per l’aparició de casos de grip aviària

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els productors de pollastre afronten preus per sota dels costos de producció, segons afirmen els responsables del sector avícola tant d’Unió de Pagesos, Josep Segura, com de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya-COAG, Josep Escoda. Aquesta situació s’arrossega des de fa setmanes, fins i tot un parell de mesos, i s’està veient agreujada per l’increment dels costos de producció. A més, l’increment de les temperatures es tradueix en el fet que les aus guanyen pes amb rapidesa.

Segura i Escoda apunten que els preus reals que cobra el granger oscil·len entre 70 i 72 cèntims d’euro per quilo viu, molt per sota del que reflecteix el tauler de la llotja de Bellpuig. Mentrestant, els costos de producció se situen, segons les explotacions, entre els 90 i els 95 cèntims d’euro. A més a més, en els últims mesos, els costos del pinso s’han incrementat entorn dels 15 euros per tona. Això es deu, sobretot, a l’encariment de la soja, combinat amb la pujada del dòlar davant l’euro, tenint en compte que aquestes importacions es paguen amb divises nord-americanes.

Finalment, la pujada de les temperatures que comencen a apreciar-se en aquest final d’hivern afavoreix l’engreix dels animals, que guanyen cent grams diaris o fins i tot més, apunta Segura.

Amb tot, de moment, asseguren que no s’aprecia cap efecte al mercat per la grip aviària detectada a Girona en granges d’ànecs. Es tracta d’un subtipus que no presenta problemes de salut pública, ja que no afecta humans.

Agricultura sacrifica unes altres dos granges d’ànecs a Sant Gregori La conselleria d’Agricultura va ordenar ahir sacrificar els ànecs de dos granges de Sant Gregori, de 520 i 2.170 animals, després que s’hagi confirmat la presència del virus de la grip aviària. Sant Gregori és el municipi gironí on es va detectar dijous passat el primer focus del virus de la grip aviària del subtipus H5N8.L’estudi de la traçabilitat de les aus de les explotacions infectades ha confirmat que, a les primeres granges, els ànecs eren originaris de França, de zones declarades lliures del virus de la grip aviària.

Una granja de pollastres

El preu del pollastre, per sota de costos i la despesa en pinso, a l'alçaLleida Televisió

tracking