SEGRE

LABORAL

Tres de cada quatre persones utilitzen les xarxes socials per buscar feina

El 91% dels candidats a una oferta d’ocupació té compte en xarxes socials

Tres de cada quatre persones utilitzen les xarxes socials per buscar feina

Tres de cada quatre persones utilitzen les xarxes socials per buscar feina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres de cada quatre persones, el 78%, han utilitzat les xarxes socials per buscar feina el 2016, si bé l’últim any s’ha alentit la ràpida expansió de l’ús d’aquestes plataformes per aconseguir feina, segons l’informe presentat aquest dimecres sobre xarxes socials i mercat de treball.

Aquest estudi, realitzat pel portal d’ocupació Infoempleo i la consultora de recursos humans Adecco, indica que, malgrat l’alt nivell de penetració de les xarxes socials, el seu ús el 2016 ha experimentat un menor ritme de creixement, ja que el nombre de candidats que les han fet servir a penes ha crescut respecte a 2015.

No obstant això, el 91 % dels candidats a una oferta d’ocupació té compte en xarxes socials, per la qual cosa la directora de servei i qualitat d’Adecco, Iria Vázquez-Palacios, ha assegurat que "el festeig entre xarxes i empreses està consolidat".

"La responsabilitat de les empreses és conèixer les inquietuds de les persones que busquen feina, i els seus hàbits de recerca, perquè és l’única manera d’atreure el millor talent", ha afegit Vázquez-Palacios.

L’informe exposa que també s’ha produït un descens en l’ús de les xarxes socials per captar talent per part de les empreses, passant d’un 87 % el 2015 a un 84 % el 2016, però malgrat aquest retrocés, l’últim any un 86 % de les companyies ha afirmat tenir presència en aquestes plataformes.

Segons l’opinió del director general d’Infoempleo, Jorge Guelbenzu, aquesta gran presència de les empreses a les xarxes ha provocat que "la porta d’accés a qualsevol companyia estigui sempre oberta, per la qual cosa fa que les persones tinguin més poder que mai sobre el desenvolupament de la seua carrera professional".

Els principals objectius que han perseguit les firmes amb aquesta utilització han estat en un 59 % millorar la qualitat dels currículums que reben, en un 53 % diversificar els canals de reclutament, en un 52 % reduir els temps de contractació, en un 50 % rebre més currículums i en un 31 % disminuir el pressupost per a selecció i contractació.

Respecte als reclutadors que han afirmat ulititzar les xarxes socials, un 33 % d’ells assegura haver rebutjat algun candidat per la seua activitat en elles, per motius com a apologia de la violència, dades contradictòries amb el currículum, errors d’expressió o gramaticals o absència d’habilitats comunicatives.

Els principals objectius d’índole professional que persegueixen els usuaris a l’hora d’utilitzar les xarxes són enviar el seu currículum (75 %), establir i mantenir una xarxa de contactes (53 %), conèixer les últimes novetats de l’àmbit professional (48 %), investigar els perfils de les empreses (27 %) i crear marca personal (22 %).

Quant a les xarxes socials més utilitzades a fi de trobar una oferta laboral es troba en primer lloc Linkedin amb un 71%, seguit de Facebook amb un 51 %, Google+ amb un 41 % i Twitter amb un 33 %.

tracking