SEGRE

El celler Raimat classifica els seus vins segons la seua intensitat per ajudar el client

Identifica els seus 12 vins amb un número, sent l’1 el més suau i el 10 el més intens a boca

El celler Raimat classifica els seus vins segons la seua intensitat per ajudar el client

El celler Raimat classifica els seus vins segons la seua intensitat per ajudar el clientRaimat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El celler Raimat ha decidit classificar tots els seus vins en funció de la seua intensitat. L’objectiu és ajudar a encertar en l’elecció d’un vi i en la identificació dels gustos propis i maridatges més adequats. Según Elisabeth Figueras, enòloga de Raimat, “la distància entre cellers i consumidors és evident. Al consumidor li costa entendre el món del vi en general, el seu llenguatge, i no és capaç de saber què és el que trobarà dins de la copa. Perquè de res no serveix que fem cada vegada millors vins si no aconseguim explicar-los i que qui els compra, els comprengui i en gaudeixi”.

Per a molts, triar un vi resulta complex

Si bé al 70% dels espanyols els agrada provar nous vins, per a la majoria, elegir-ho no és una tasca fàcil. Primer, per desconeixement: el 65% dels enquestats admet que sap poc o gens sobre vins, i per això 9 de cada 10 opten per deixar-se aconsellar. A més, el 44% no sap definir quins vins li agraden.

En segon lloc, per falta de informació: per a 7 de cada 10, l’etiqueta de la botella no aporta prou dades per elegir i encertar. Per això, més de la meitat dels espanyols (54%) confessa sentir-se desconcertat a l’hora d’optar per un vi nou i 6 de cada 10 enquestats asseguren que no saben com triar un vi en funció del que menjaran. Més del 73%, a més, conclou que el món del vi està pensat només per a experts.

Totes aquestes dades, fruit d’una enquesta encarregada per Raimat entre més de mil persones, corroboren la necessitat d’atansar el món del vi al públic. Per això, sovint no comprèn el llenguatge de les etiquetes ni el vocabulari tècnic del sommelier. Y, com elegeixen?. Ja que el 44% es guia per la Denominació d’Origen i el 21% es fixa en el preu. Els segueixen, com a criteris principals, la marca i la varietat de raïm (10%). I només per a gairebé el 8%, el principal factor per decidir-se per un vi és la seua etiqueta.

En paraules de Javier Pagés, CEO del grup Codorníu Raventós “el consumidor es perd i només des d’una finca i un celler com Raimat, referent del sector, es pot emprendre aquesta aposta transformadora que pretén treure els frens del consumidor”.

Objectiu: facilitar l’elecció i encertar Durant més de 2 anys l’equip de Raimat va dur a terme investigacions de mercat amb més de 1.000 consumidors a 4 països per dimensionar les complexitats i preferències al món del vi. Fruit d’aquests resultats sorgeix una nova concepció de la marca que identifica els seus 12 vins amb un número, sent l’1 el més suau i el 10 el més intens a boca. Però, com es defineix la intensitat? A Raimat la intensitat depèn de la varietat i el mètode d’elaboració, i la descriuen com la combinació de: . Característiques organolèptiques: frescor, color, sabor i aroma . Cos: volum, profunditat i persistència a boca . Envelliment: nombre de mesos en bóta Per a cada vi, l’equip d’enòlegs ha valorat aquests elements fins extreure un número que identifica la seua intensitat. Els vins s’han classificat a dos rodes diferents, una per a rosats i negres, i una altra per a blancs.

tracking