SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

UP s'afegeix a la reclamació de més retirada de poma

Reclama una nova reconversió varietal per revitalitzar els preus || Demana més control sobre el comerç i l’etiquetatge

Imatge d’arxiu de collita de poma en una explotació.

Imatge d’arxiu de collita de poma en una explotació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat agrari Unió de Pagesos demanarà al departament d’Agricultura, en la reunió de la taula sectorial agrària de la fruita dolça prevista per a la setmana que ve, més retirades de poma, afegint-se així a la petició que ja ha fet Afrucat, en un intent de revitalitzar els preus.

UP justifica aquesta mesura davant de la saturació del mercat europeu pel tancament del mercat rus i perquè aquest any existeix un elevat volum de poma de calibres baixos que ha pressionat a la baixa les cotitzacions, malgrat ser de bona qualitat.

Per això, el sindicat farà arribar a la conselleria la seua petició perquè aquesta la traslladi al ministeri d’Agricultura i a la Comissió Europea.

Unió de Pagesos vol que Brussel·les reassigni noves quotes de retirada de poma, en el marc de la normativa comunitària per fer front al veto rus, que en estats com l’espanyol ja ha esgotat el 100% de la quota assignada per la Comissió Europea (CE).

Afrucat, com ja va publicar SEGRE, també va anunciar que pressionarà perquè la Unió Europea aprovi l’articulació de la quota prevista de 3.000 tones de retirades destinades a pomes.

D’altra banda, UP reclama que es dugui a terme un segon pla de reconversió varietal per a la fruita dolça i reclamarà un control i una inspecció més importants en les relacions comercials i de l’etiquetatge.

tracking