SEGRE

EMPRESES

Mercadona guanya 636 milions, un 4% més, i crea 4.000 feines fixes

Preveu sacrificar guanys el 2017 i 2018 per apuntalar el creixement futur i invertirà 1.200 milions || Admet dèficits del seu web però aposta per la venda ‘online’

Juan Roig, ahir a València, insisteix en la necessitat d’una cadena agroalimentària sostenible.

Juan Roig, ahir a València, insisteix en la necessitat d’una cadena agroalimentària sostenible.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona va tancar l’any passat amb unes vendes d’11.071 milions d’euros (+3,9% respecte al 2015) i un benefici net de 636 milions (+4%). Així ho va explicar ahir el president de la companyia, Juan Roig, a València, on va destacar, entre altres punts, que l’any passat van crear 4.000 nous llocs de treball fixos, amb la qual cosa compta ja amb una plantilla de 79.000 persones. L’any passat va invertir 685 milions.

Entre les grans xifres de la companyia, va voler destacar el repartiment de 300 milions en concepte de prima per objectius entre els treballadors que superen la valoració anual, xifra que suposa entre el 96 i el 97% del total. A la pràctica, representa dos nòmines més i que un empleat amb entre tres i quatre anys a la companyia cobri a la pràctica uns 1.700 euros nets mensuals.

“Els espanyols i les empreses hem de pagar impostos i qui més té ha de pagar més”

Mercadona va pagar 250 milions en concepte d’impostos i Roig va remarcar que el tipus efectiu del tribut de societats de la firma assoleix el 21%. En aquest punt va fer un discurs en demanda dels compliments fiscals: “Tots els ciutadans i les empreses hem de pagar impostos i qui més té ha de pagar més”, va defensar, recordant que ell, com un dels homes més rics del món, així ho fa.

Va cridar l’atenció el fet que va anunciar que el 2017 i el 2018 preveu rebaixar el benefici a 200 milions, quan totes les empreses solen aspirar a creixements de guanys. La raó, va explicar, és que volen posar les bases del Mercadona del futur, del seu creixement a llarg termini. En aquesta línia, va anunciar una inversió històrica d’entre 1.000 i 1.200 milions.

Roig també va admetre que han de millorar aspectes com la seua pàgina web, que va arribar a qualificar literalment de merda i vuitcentista, però aposta per la venda online com a canal de beneficis de futur, tasca que té una de les seues filles.

La plantilla a Lleida s’eleva a 605 persones en les 14 botigues Mercadona compta a Lleida amb una xarxa de 14 establiments que donen feina a 605 persones en l’actualitat, després del reforç de plantilla l’any passat lligat a la seua estratègia de potenciar la secció de productes frescos. El 2016, va invertir 3 milions d’euros a Mollerussa, on va tancar una botiga per obrir-ne una altra de nova, amb instal·lacions més còmodes per als clients i adaptada als nous estàndards de qualitat de la companyia. De fet, Mercadona ha fet una aposta per la modernització gradual de totes les botigues a l’Estat, amb passadissos més amples, congeladors i frigorífics tancats perquè la temperatura dels establiments sigui més agradable o un nou model d’acabat de la carn, entre altres punts. Les trenta obertures de noves botigues i la reforma de 126 coparan la inversió multimilionària aquest any.

tracking