SEGRE

AGRICULTURA JORNADES A IVARS D?URGELL

L'Iran, l'Aràbia Saudita o Jordània són els nous mercats per a l'alfals

Juntament amb els Emirats Àrabs i la Xina, on es preveu un increment de la demanda || El sector confia també en un repunt de compres per a les granges espanyoles

Un moment de la jornada sobre farratges celebrada ahir a Ivars d’Urgell.

Un moment de la jornada sobre farratges celebrada ahir a Ivars d’Urgell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Iran, l’Aràbia Saudita o Jordània seran nous mercats als quals exportar alfals durant la pròxima campanya, sense oblidar els ja consolidats, com són els Emirats Àrabs i la Xina. Així ho va explicar ahir Jaume Areny, de l’empresa Aldahra Fagavi, a la vuitena Jornada sobre Cultius Farratgers que va acollir la Cooperativa d’Ivars d’Urgell i que va reunir un centenar de persones. Areny, que va analitzar diverses dades d’experts com el director gerent de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Alfals Deshidratat, Joaquín Capistros, va explicar que la Xina necessitarà més alfals davant de l’increment del mercat de la llet amb l’objectiu de la política de fill únic. Encara que la Xina també compra al mercat americà, “el seu augment en la demanda serà sobretot en granulat, cosa que no fan els americans i nosaltres, sí, per la qual cosa tenim davant una gran oportunitat”, va remarcar Areny.

Sobre l’Aràbia Saudita, va explicar que la prohibició de regar en vaqueries grans al país els obligarà a buscar altres terrenys per produir alfals. Areny també va remarcar que l’exportació d’alfals americà a l’Aràbia Saudita s’ha incrementat en els últims anys un 240% i a la Xina, un 28%. En aquest sentit, va remarcar que a l’hora de buscar nous mercats és clau oferir un producte de més qualitat. Areny també va remarcar que a Espanya no “ho fem tan malament, si podem exportar una mica més d’un milió de tones d’alfals, un 70% de la producció”. Pere Palau, de Transalfals, també va apuntar que hi haurà un increment de la demanda mundial de l’alfals bàsicament per l’augment del preu de la llet. Així mateix, també va afirmar que s’espera “una recuperació del consum d’alfals en el mercat nacional”, ja que, encara que la campanya anterior va començar de forma “eufòrica, amb preus del producte acabat de 180 i 200 euros, va acabar amb entre 150 i 160 euros, una caiguda important que repercuteix directament en el producte, els costos del qual se situen en uns 125 euros, aproximadament”. “La previsió és que la nova campanya comenci amb els preus amb què es va iniciar l’anterior”, va remarcar.

Les vendes a l’Aràbia Saudita han crescut un 240% en els últims anys i a la Xina, entorn d’un 28%

Les jornades, que organitzen el departament d’Agricultura de la Generalitat, la Cooperativa d’Ivars i Unió de Pagesos, també van abordar altres temes, com els sistemes de reg, la qualitat de l’alfals o el control de la plaga del talp.

tracking