SEGRE

El BCE manté els tipus d'interès en el 0 % malgrat l'augment de la inflació

El presidente del Banco Central Europeo (BCE), Mario Draghi (c), y el vicepresidente de BCE, Vitor Constancio (i), ofrecen una rueda de prensa tras anunciar el mantenimiento de la tasa de interés, en Fráncfort, Alemania.

El BCE manté els tipus d'interès en el 0 % malgrat l'augment de la inflacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Central Europeu (BCE) ha informat aquest dijous que manté la seua taxa d’interès rectora en el mínim històric del 0%, malgrat el repunt de la inflació, que es deu a l’encariment del petroli.

El BCE també va decidir deixar inalterada la taxa d’interès de la facilitat marginal de crèdit, a la qual deixa els diners a un dia, en el 0,25 %.

Així mateix, manté la taxa d’interès als dipòsits dels bancs a un dia en el -0,40 %.

L’entitat monetària europea va dir que preveu que "els seus tipus d’interès rectors es mantinguin en els nivells actuals o en nivells inferiors durant un període prolongat i ben passat l’horitzó de les compres netes d’actius".

El BCE va confirmar que comprarà deute públic i privat de la zona de l’euro per valor de 80.000 milions d’euros mensuals fins finals de març i que a l’abril reduirà aquesta quantitat fins 60.000 milions d’euros durant nou mesos o més en cas necessari.

Des d’abril de 2016 i fins el març ha comprat deute per 80.000 milions d’euros mensuals i anteriorment durant un any per valor de 60.000 milions d’euros mensuals.

L’entitat monetària europea reitera el compromís de comprar més deute durant més temps en cas que la situació econòmica empitjori o si les condicions financeres es tornen més difícils.

tracking