SEGRE

ENERGIA

Repsol fa a Alaska la troballa de cru més important a terra dels EUA en 30 anys

Repsol fa a Alaska la troballa de cru més important a terra dels EUA en 30 anys

Repsol fa a Alaska la troballa de cru més important a terra dels EUA en 30 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La petroliera espanyola Repsol, juntament amb el seu soci Armstrong Energy, ha fet a Alaska el descobriment convencional més important d’hidrocarburs a terra dels últims 30 anys als Estats Units, ha comunicat avui l’empresa la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La troballa, la més important de Repsol des de 2009 -quan va descobrir el jaciment de Perla (Venezuela)-, s’ha produït en la formació geològica Nanushuk, situada a la regió de North Slope, a Alaska (EUA).

Es calcula que els recursos de Repsol i Armstrong Energy identificats en la formació de Nanushuk són d’aproximadament 1.200 milions de barrils recuperables de cru lleuger.

El descobriment s’ha realitzat a la zona denominada Horseshoe, situada al sud de Nanushuk, la qual cosa estén en 32 quilòmetres el jaciment respecte a la zona de Pikka, en la qual s’havien produït altres troballes el 2014 i 2015.

La petroliera espanyola té una participació del 25 % a Horseshoe.

Segons Repsol, els pous en els quals s’ha trobat el cru -Horseshoe-1 i Horshoe-1A, perforats a la campanya hivernal d’exploració 2016-2017, confirmen a la formació de Nanushuk com "una de les de més potencial" de North Slope.

Abans d’aquest descobriment d’Horseshoe, Repsol va perforar com a operador tretze pous a North Slope que van permetre trobar reserves de cru a la zona de Pikka.

De fet, el pla de desenvolupament preliminar de Pikka contempla que la producció s’iniciï a partir de 2021, amb un potencial d’al voltant de 120.000 barrils de petroli al dia.

Ja que Repsol té una participació del 49% a Pikka, li correspondrien gairebé 60.000 barrils.

L’any passat, la producció de cru de Repsol als EUA va ascendir a 120.000 barrils al dia.

Les llicències de desenvolupament de Pikka s’estan tramitant i està previst que un percentatge significatiu dels recursos identificats es reclassifiquin com a reserves provades i probables una vegada obtingudes.

Al pou Horseshoe-1, que té una profunditat d’1.828 metres, es va descobrir una columna neta de petroli de més de 46 metres.

A Horseshoe-1A, que va arribar a una profunditat de 2.503 metres, es va trobar una columna neta de cru de 30 metres.

tracking