SEGRE

PENSIONS XARRADA

Allargar la vida laboral dels treballadors per garantir les pensions

A la dreta, Carles Campuzano abans de la taula redona.

A la dreta, Carles Campuzano abans de la taula redona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carles Campuzano (PDeCAT) va participar ahir en una taula redona a la Universitat de Lleida sobre el Pacte de Toledo, del qual va ser fundador. Abans d’entrar, en declaracions a aquest diari, va defensar que assegurar un lloc de treball als majors de cinquanta anys és un pilar bàsic per garantir unes pensions que “no només s’han de garantir, sinó que han de ser sostenibles i suficients”. En aquest sentit, considera que s’ha de derogar la reforma impulsada pel Partit Popular l’any 2011 amb la qual es va desvincular l’evolució de les pensions de la dels preus.

Va criticar que el mercat de treball no millora amb prou qualitat ni intensitat per reduir el dèficit de la Seguretat Social, de manera que va defensar que s’han de prendre mesures perquè l’ocupació que es creï “generi prou ingressos per finançar el sistema”. Va apuntar que dins del mercat laboral hi ha d’haver un lloc per als majors de cinquanta anys i va assegurar que retardar l’edat de jubilació fins als 67 “és una mesura que havíem de prendre”. Campuzano no veu renyides aquestes mesures amb la lluita contra la desocupació juvenil i va assegurar que “els països amb més gent gran treballant són els que tenen menys joves parats”. Segons ell, el pròxim repte més gran a què s’enfronta el sistema de pensions és la jubilació de l’anomenada generació del baby boom, que suposarà “una gran pressió sobre la guardiola de les pensions, i s’ha de combatre des de ja amb polítiques d’increment de la natalitat i polítiques migratòries”.

El mercat laboral no genera prou ingressos per finançar el sistema de pensions

Les negociacions es troben en fase de compareixença i Campuzano espera que a finals d’aquest mes es pugui començar a treballar amb el Govern espanyol en aquestes propostes.

tracking