SEGRE

El Parc Científic i l'aeroport d'Alguaire acolliran el primer curs oficial de pilot de drons a Lleida

El 50% del mercat dels drons està dedicat a la investigació en el món agroalimentari

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari i l’Aeroport d’Alguaire acolliran el primer curs oficial de pilots de drons a Lleida. La formació anirà a càrrec d’HEMAV, la major operadora de drons de l’Estat, especialitzada en aplicacions en el sector agrícola, i es durà a terme del 27 de març fins al 8 d’abril.

Durant l’acte de presentació, aquest dilluns, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assenyalat que “el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida és un dels centres que lidera la tecnologia dron i, en especial, la seva aplicació al món agroalimentari, que és un dels àmbits on té una major aplicació aquesta tècnica de vols i tot el que se’n deriva”.

Ros també ha explicat que aquest curs només s’ha dut a terme fins ara a Madrid i Barcelona.

De la seua banda, Laura Samso, responsable de projectes especials d’HEMAV en diferents sectors, entre els quals destaca l’agricultura de precisió, ha estat l’encarregada d’explicar les característiques d’aquest primer curs oficial de pilots de drons, de pes inferior a 25 kg, que realitzarà les pràctiques a l’aeroport d’Alguaire i les assignatures teòriques al Parc, on instal·larà un simulador de vol.

El curs, que consta de 64 hores lectives i es podrà seguir en la modalitat assistencial, presencial, intensiva o parcial, en horaris de matí o tarda, està homologat per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i el títol serà vàlid per tot el territori espanyol.

Les classes teòriques començaran el 27 de març i finalitzaran el 8 d’abril, per reprendre’s les pràctiques després de Setmana Santa. Les sessions online es realitzaran entre el 27 de març i el 2 d’abril.

A més dels dos certificats que s’emetran als pilots que superin aquest curs, també podran formar part d’una borsa de pilots de drons, que els ajudarà a cercar treball d’una manera més efectiva.

El vicerector de Polític Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, ha valorat accions de formació de nous professionals com la que s’ha anunciat aquest dilluns, ja que “es necessiten aquests pilots per fer realitat la innovació en el món del sector agroalimentari”.

Per la seva part, Andreu Ibáñez, president de l’Associació Lleida Dron, impulsor del curs juntament amb el Parc i la UdL, ha destacat que el 50% del mercat dels drons està dedicat a la investigació en el món agroalimentari. “No només necessitem pilots que facin anar els drons. També cal qui sàpiga processar les dades obtingudes i les apliqui, per presentar-les de manera entenedora al pagès, perquè apliqui els nous coneixements”, ha assenyalat.

L'acte de presentació del primer curs oficial de pilot de drons a Lleida.

El Parc Científic i l'aeroport d'Alguaire acolliran el primer curs oficial de pilot de drons a LleidaÒscar Mirón

tracking