SEGRE

La inflació anual a Lleida puja fins el 3,7%, la més alta de Catalunya

En termes mensuals, els preus van baixar dos dècimes respecte el gener

assortidors de gasolina

França equipara els avantatges fiscals de la gasolina amb les del dièselSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus del Consum (IPC) a la província de Lleida va baixar dos dècimes el passat mes de febrer respecte el gener, mentre que la taxa interanual de la inflació es va situar en el 3,7%, dos dècimes més que el mes anterior. Segons les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Lleida té la inflació més alta de Catalunya, i una de les més elevades de l’Estat.

En quant al conjunt de Catalunya, l’IPC va baixar tres dècimes el passat mes de febrer respecte el gener per les rebaixes d’hivern, principalment, mentre que la taxa interanual es va situar en el 3,1,%.

En el conjunt de l’Estat espanyol, la inflació va baixar un 0,4% el febrer respecte al mes anterior i va mantenir la seua taxa interanual en el 3%, igualant el registre de gener, quan els preus de la llum i de les gasolines van portar a la inflació a nivells de fa quatre anys i mig.

L’INE assenyala que els preus dels aliments i begudes no alcohòliques van registrar un creixement interanual de l’1,7% (set dècimes més que el mes anterior), igual com els del transport, que van pujar el 8,5% (gairebé un punt més que en gener); en tant que els de l’habitatge es van alçar el 5,9% (un punt i mig menys).

tracking