SEGRE

LABORAL

Les peixateries necessitaran 8.000 nous treballadors en 3 anys

Alerten de la caiguda del consum de productes pesquers en la població juvenil

Les peixateries necessitaran 8.000 nous treballadors en 3 anys

Les peixateries necessitaran 8.000 nous treballadors en 3 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comerç detallista de peix i la gran distribució necessitaran incorporar en un termini de tres anys uns 8.000 nous treballadors, segons dades difoses pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (Mapama).

El secretari general de Pesca del Ministeri, Alberto López-Asenjo, i la Federació Nacional d’Associacions Provincials d’Empresaris Detallistes de Peix (Fedepesca) s’han reunit aquesta setmana per potenciar la col·laboració i reforçar la formació i l’ús d’aquest sector, segons un comunicat del Mapama.

Fedepesca aglutina a més de 7.200 peixateries tradicionals que generen 20.500 treballadors i que comercialitzen unes 400.000 tones de peix, amb un volum de negoci 2.162 milions d’euros.

López-Asenjo i Fedepesca han plantejat la necessitat de potenciar llocs de treball, adaptats a les "noves demandes dels consumidors".

També han constatat la caiguda del consum de productes pesquers a Espanya i en particular en la població juvenil, i han constatat la conveniència de potenciar la imatge dels "valors nutricionals" d’aquests aliments.

tracking