SEGRE

ESNOTICIA

Uns 1.300 joves s'han incorporat al sector agrari en els últims dos anys

Serret anuncia la posada en marxa de l’Escola de Negocis Agrària al juny

Les autoritats van recórrer el recinte firal i també el Saló del Tractor.

Les autoritats van recórrer el recinte firal i també el Saló del Tractor.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa va inaugurar ahir la 145 Fira de Sant Josep, acte que va comptar amb la participació de la consellera de Presidència, Neus Munté, que va dir que els joves “són el motor de la innovació al sector”. En aquest sentit, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va destacar que les escoles agràries de Catalunya compten ja amb 13.000 alumnes.

Uns 1.300 joves s’han incorporat al sector agrari durant els últims dos anys, mentre que en el període del 2007 al 2013, la xifra va ser de 1.600. Així ho va confirmar ahir la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, que va obrir ahir les portes de la 145 edició. Segons Serret, cada vegada són “més joves i més formats” els professionals de l’agroalimentació. En aquest sentit, la consellera va remarcar que més de 13.000 alumnes s’estan formant aquest curs a les escoles agràries de Catalunya entre els cicles formatius i la formació continuada i va anunciar que a partir del juny entrarà en funcionament l’Escola de Negocis Agrària, una línia de formació que donarà més eines de control de les explotacions.

També va dedicar paraules als joves la consellera de Presidència, Neus Munté, que va ser l’encarregada d’inaugurar oficialment el certamen. “Són la garantia del relleu generacional de les explotacions, el motor de la innovació al sector i els impulsors del desenvolupament rural”, va assegurar, per destacar que “el sector agrari ha de conservar la tradició, mirant cap endavant, incorporant la innovació”.

Munté va qualificar la fira de “molt consolidada a nivell nacional i internacional, que s’ha convertit en el gran aparador de la tradició i la modernitat agrícola de Catalunya”. També va reiterar el “ferm compromís” del Govern amb el sector i va fer una crida a “treballar junts per materialitzar oportunitats de negoci per tot arreu, obrint nous mercats internacionals”, perquè, segons Munté, “tots perseguim un objectiu de país: una Catalunya amb una economia sòlida i ben situada a nivell mundial”. En aquest sentit va demanar la complicitat de tots, administracions i els agents privats. Contribuir a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació; estimular la innovació i la transferència de coneixements, i promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals són altres reptes del Govern, segons Munté.

Sobre Sant Josep, la consellera va celebrar les previsions que aquesta és una les millors edicions dels últims anys, tant per la participació de firmes expositores (304) com per l’ocupació del recinte firal (23.227 metres quadrats), “una molt bona notícia, que demostra una bona tendència de recuperació del sector agrari, així com el prestigi que la fira guanya any rere any”.

Després de la inauguració oficial, que es va dur a terme al Centre Cultural, Munté va visitar el recinte firal al costat de la consellera d’Agricultura, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, entre altres autoritats.

tracking