SEGRE

LABORAL ANÀLISI

Quasi 6.600 lleidatans amb ocupació busquen un lloc de treball millor

La xifra ha crescut l’últim any amb la millora de la situació econòmica || En general es tracta de persones amb contracte a temps parcial o sobrequalificats

Imatge de l’última manifestació amb motiu de l’1 de Maig a la ciutat de Lleida.

Imatge de l’última manifestació amb motiu de l’1 de Maig a la ciutat de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 6.586 lleidatans estan inscrits a les oficines del Servei Català d’Ocupació per buscar un lloc de treball malgrat comptar ja amb una ocupació. Així es desprèn de les dades de la conselleria de Treball de la Generalitat corresponents al mes de gener. Es tracta, en general, de persones que busquen millors condicions laborals, com poden ser de salari o d’horari, però també es donen casos de treballadors sobrequalificats per al lloc de treball que ocupen.

Les últimes dades oficials situen per sobre del 12 per cent els treballadors de Lleida que tenen una feina per només unes hores. Molts d’ells s’han vist obligats a acceptar aquests llocs de treball, però en realitat busquen una ocupació per a la jornada completa. A més, existeix una borsa significativa de persones sobrequalificades, és a dir, que tenen una formació superior a la requerida per als llocs de treball que exerceixen i opten a trobar un lloc de feina que s’ajusti a la seua titulació acadèmica.

Lleida té gairebé 700 demandants que no són parats al ser, per exemple, estudiants

El nombre de persones ocupades que aspiren a una altra feina va en augment, un increment que es pot relacionar amb la millora de la situació econòmica i, amb això, de poder complir les seues expectatives laborals. De fet, fa un any eren 6.394 les persones amb contracte que aspiraven activament a través de les oficines del SOC a un lloc de treball millor. En total, el mes de gener passat el Servei Català d’Ocupació tenia inscrits com a sol·licitants de feina 30.803 persones. D’aquests demandants, 23.525 es trobaven a l’atur i 6.586 més buscaven una altra feina. El total es completa amb 692 persones que estan qualificades com a sol·licitants no ocupats.

En aquesta categoria s’inclouen diferents col·lectius, com és el cas dels estudiants o treballadors agrícoles subsidiats. Aquest grup no s’inclou com a aturats en les estadístiques oficials del SOC o del SEPE (l’antic Inem), però sí que ho fan en el cas de l’Enquesta de Població Activa (EPA).

Aquesta magnitud s’utilitza des de finals dels anys noranta per a la distribució dels Fons de Polítiques Actives d’Ocupació a les comunitats autònomes que tenen transferida la seua gestió, com és el cas de Catalunya.

En tots els col·lectius analitzats, siguin desocupats o sol·licitants d’un treball amb o sense una feina en l’actualitat, les xifres són superiors entre les dones que entre els homes. De fet, acostumen a ser les dones les que tenen més feina a temps parcial.

tracking