SEGRE

IMMOBILIARI

La construcció remunta el vol a Lleida

Diversos promotors ultimen projectes per construir almenys mitja dotzena de noves promocions a la ciutat després d’anys gairebé sense obres || Pisos grans en zones com Copa d’Or o Ciutat Jardí

Les obres d’aquest edifici ubicat entre Baró de Maials i Camí de Corbins van estar aturades 9 anys.

Les obres d’aquest edifici ubicat entre Baró de Maials i Camí de Corbins van estar aturades 9 anys.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diverses empreses immobiliàries i promotors ultimen projectes per començar a construir almenys mitja dotzena de promocions a Lleida. Després de pràcticament una dècada d’aturada, el sector preveu que en poc temps tornin a veure’s grues sobrevolant el cel de la ciutat. Res a veure amb el 2006, però sí un canvi benvingut. “Fa molt temps que estem aturats, ja era hora. Hi ha uns quants promotors que estan sospesant començar operacions en zones bones de Lleida ciutat, principalment Ciutat Jardí i Copa d’Or i alguns solars solts, però no en altres localitats”, va plantejar la presidenta de l’associació de promotors, Montse Pujol. No seran grans promocions –fins a 20 o 25 habitatges aproximadament– però hi ha diversos projectes en marxa.

Per exemple, estan en fase de prevenda pisos en una nova promoció al costat del Mercadona de Copa d’Or i una altra de xalets adossats a Aubarés. També hi ha alguna altra promoció en marxa a Copa d’Or, la zona més dinàmica, i a Pardinyes.

A Ciutat Jardí, l’empresa NestCapital preveu iniciar a l’abril un singular edifici de 35 habitatges i dúplexs amb piscina individual, a més d’una altra de comunitària a la coberta i una àmplia zona de serveis.

Els motius principals que impulsen aquesta millora són l’escassetat d’oferta d’obra nova i la gran demanda retinguda, especialment de famílies amb poder adquisitiu mitjà alt a les quals se’ls ha quedat petit el seu pis. És per això, que les noves promocions prioritzen els pisos de quatre habitacions. “Hi ha moltíssima demanda d’obra nova que no podem atendre i el poc que s’ha anat construint està gairebé tot venut”, va corroborar el president del Col·legi d’API, Josep Maria Esteve.

Finançament dels bancs

Un altre factor clau és la predisposició dels bancs per oferir finançament, ja que fins no fa gaire no volien ni sentir parlar de crèdits nous a promocions immobiliàries. “Des de fa sis mesos o un any són ells els que van darrere del promotor, encara que exigeixen un mínim de vendes prèvies abans de la construcció. També ofereixen hipoteques al client final, sempre que sigui solvent”, va explicar el responsable d’una important agència immobiliària. Aquesta situació fa també que tornin les compres sobre pla.

La inversió que requereix una promoció d’una vintena de pisos es pot acostar als 7 milions d’euros, que fa que els preus superin, de llarg, els 200.000 euros per pis. “Els preus no poden baixar d’allà, perquè la normativa no ha parat en aquests anys d’incrementar els requisits i tot va sumant”, va assenyalar Pujol. Un informe del servei d’estudis del BBVA fet públic ahir constata les bones perspectives del sector immobiliari i destaca la reactivació del crèdit hipotecari, l’augment de les vendes i de la inversió.

Alguns bancs reprenen obres aturades Els bancs que van acumular un gran nombre d’obres a mig construir com a conseqüència d’embargaments promotors també van tímidament reprenent-ne algunes, les que poden tenir millor sortida al mercat i resulten més fàcils d’acabar. És el cas, per exemple, d’aquest bloc situat a la cantonada del carrer Baró de Maials amb Camí de Corbins, una ubicació molt bona al barri de Pardinyes, les obres del qual van estar parades durant nou anys abans que es reprenguessin el mes de gener passat.

tracking