SEGRE

SINDICATS CONGRÉS

Cristina Rodríguez substitueix Sellés com a líder de CCOO de Lleida amb el 65% dels vots

L’única candidata, que no va obtenir vots en contra, comptarà amb Carles Asensio com a secretari d’Organització || El sindicat ha apostat per la seua reorganització en tres grans àrees

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cristina Rodríguez va ser elegida ahir líder de CCOO Terres de Lleida en substitució de Jaume Sellés. L’elecció, per a la qual era l’única candidata, va tenir lloc ahir en el vuitè congrés del sindicat a la demarcació de Lleida. El resultat de la votació va ser de 63 vots a favor de Rodríguez i 34 en blanc, la qual cosa representa el 65% de suports. La nova líder del sindicat va assegurar que està il·lusionada per afrontar els reptes que el sindicat té al davant, com posar fi a la bretxa salarial entre homes i dones, aconseguir sous dignes i recuperar els drets laborals “arrabassats” als treballadors per la crisi, per la qual cosa va assegurar que l’organització té “molta feina al davant”.

La incorporació de Rodríguez com a líder de CCOO Terres de Lleida no serà l’única novetat amb què compti el sindicat després d’un congrés més tranquil que en altres ocasions, ja que amb ella s’estrena un “programa pilot” d’organització sindical amb el qual pretenen ser “més flexibles i adaptar-se als nous canvis i reptes” així com “optimitzar recursos de treball, temps i humans” va explicar la nova Secretària General.

Sellés rebrà la medalla al Mèrit de la Solidaritat per la seua contribució al desenvolupament de Lleida

Tradicionalment s’organitzaven per federacions: la d’indústria, la d’educació, i la de sanitat i a partir d’ara l’organització serà a través de tres àrees de treball: la d’indústria, la de serveis i la de serveis públics. Els coordinadors d’aquestes àrees formaran part de l’executiva de l’organització, que també es va renovar. Carles Asensio és el nou secretari d’organització, Inma Romeo va assumir la secretaria d’Igualtat i Dona, i Toni Moya, la de Política Social. L’àrea de serveis l’encapçalarà Manolo Romero, la d’Indústria, Josep Antón Gómez i la de Serveis Públics la liderarà Fidel Navarro.

Jaume Sellés, el fins ara secretari general, va valorar el congrés positivament i va assegurar haver deixat el sindicat “preparat per afrontar els reptes que tenen davant”. El que va ser líder de l’organització a Lleida des del juny del 1996 fins a l’any 2008, i des del 2012 fins ara, amb una aturada intermèdia en la qual va estar a la direcció del sindicat a Barcelona, serà condecorat per l’ajuntament de Lleida amb la medalla al Mèrit de la Solidaritat. L’alcalde, Àngel Ros, va assenyalar la contribució de Sellés en el desenvolupament de Lleida amb iniciatives com el Compromís per Lleida i el Pacte Social per la Ciutadania, així com per la defensa dels treballadors.

Així doncs, va advertir que si els governs i els empresaris no mostren voluntat de millorar la situació “el conflicte social està servit” ja que no dubtaran a sortir al carrer a fer pressió, com ja està previst que facin el Primer de Maig.

Joan Carles Gallego: “És moment de passar a l’ofensiva”El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, va assegurar que el sindicat “ha donat la talla” estant al costat dels treballadors en els moments de crisi, i que ara “és moment de passar a l’ofensiva”. Va assegurar ahir a Lleida que estem en un moment de recuperació i creixement econòmic, del qual només es beneficia una minoria, ja que la precarietat laboral continua.

Joan Gallego, Cristina Rodríguez i Jaume Sellés, ahir al congrés.

Joan Gallego, Cristina Rodríguez i Jaume Sellés, ahir al congrés.

tracking