SEGRE

FRUITA CERTAMEN

Poma amb més sabor i qualitat per al consumidor

“Ha d’estar disposat a pagar més per la qualitat”, segons JARC || Primer Premi Internacional a la millor poma golden

Un moment del tast de poma golden celebrat ahir a Lleida.

Un moment del tast de poma golden celebrat ahir a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’organització agrària JARC-COAG ha organitzat el primer Premi Internacional a la millor poma golden, avalat per l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

Amb aquest certamen, l’organització agrària pretén aconseguir que els consumidors valorin més el sabor de la fruita i estiguin disposats, si és necessari, a pagar una mica més per un producte de més qualitat i amb un gust “que recorda el de la fruita d’abans”, segons va explicar el responsable de fruita dolça de JARC-COAG, David Borda.

Ahir es va celebrar un tast a Lleida entre representants del sector, que van haver d’avaluar les cinc pomes golden finalistes del premi, elegides prèviament per un plafó d’experts integrat per representants de l’IRTA d’entre les catorze pomes presentades al concurs, de les quals dotze són catalanes i les dos restants, d’altres zones productes de l’Estat. Els resultats d’aquesta degustació seran contrastats amb els dels experts per tal de veure si coincideixen en la millor poma golden.

La guanyadora es donarà a conèixer el proper dia 6 d’abril en un acte a la Diputació de Lleida.

tracking