SEGRE

EMPRESES OBRES

Sorigué fabrica a Balaguer material d'accés al Prat

Construeix a Balaguer dovelles que recobriran l’accés a la terminal 1 del tren || Treballs que preveu acabar al desembre

Equip de direcció de l’obra de l’enginyeria Typsa, amb personal de l’UTE i Sorigué.

Equip de direcció de l’obra de l’enginyeria Typsa, amb personal de l’UTE i Sorigué.SORIGUÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sorigué serà la responsable de la construcció de les dovelles (arcs o voltes) que recobriran el túnel d’accés a la terminal 1 de la xarxa de trens de Rodalies, a l’aeroport del Prat de Barcelona.

Ahir dijous es va muntar l’anell mestre per a l’inici de la producció de dovelles a la fàbrica per a aquesta mena de prefabricats de formigó que Sorigué té al complex industrial La Plana del Corb, a Balaguer.

Recobriran una galeria de túnel de gairebé tres quilòmetres de llarg i 10 metres de diàmetre

La producció continuada començarà a mitjans del mes d’abril i finalitzarà el desembre vinent, segons va informar ahir l’empresa. Es preveu la construcció de 1.900 anells de dovelles de 32 centímetres de gruix que recobriran una galeria de túnel de gairebé tres quilòmetres de longitud i 9,6 metres de diàmetre.

Per a l’elaboració s’utilitzaran, entre altres materials, els àrids de les pedreres de Sorigué ubicades al mateix recinte industrial. El trasllat a Barcelona el portarà a terme l’empresa de transport del grup empresarial.

La construcció d’aquest nou tram de la xarxa de trens de Rodalies de Barcelona que arribarà a la terminal 1 de l’aeroport del Prat és a càrrec de l’UTE conformada per les empreses Sacyr, Ferrovial i Copcisa.

Sorigué té una línia de negoci específica de fabricació i comercialització de prefabricats de formigó de gran format, entre els quals destaquen les dovelles, els marcs per a obres de pas i les canonades.

Amb més de vint anys d’experiència en la construcció de revestiments per a túnels, la companyia ha elaborat més de 600.000 dovelles, segons va explicar el grup lleidatà, que compta amb una plantilla total de 3.000 persones. Sorigué va tancar l’exercici del 2014 amb una facturació de 250 milions d’euros i l’any passat va tancar la compra de CLD i Constraula.

tracking