SEGRE

TRIBUTS

La campanya de la renda 2016 arrenca dimecres sense el programa Padre

A partir del 4 de maig podrà sol·licitar-se la cita prèvia per a la confecció de declaracions i modificacions d’esborranys de manera presencial

La campanya de la renda 2016 arrenca dimecres sense el programa Pare

La campanya de la renda 2016 arrenca dimecres sense el programa PareEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de la renda corresponent a l’exercici 2016 comença dimecres dia 5 i explica entre les seues principals novetats amb la desaparició definitiva del programa Padre, que ha estat substituït pel programa Renda Web.

El dimecres 5 d’abril arrenca el termini per sol·licitar l’esborrany i presentar la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i de patrimoni de forma telemàtica.

Posteriorment, a partir del 4 de maig podrà sol·licitar-se la cita prèvia per a la confecció de declaracions i modificacions d’esborranys de manera presencial, un servei que es prestarà des de l’11 de maig.

La campanya finalitza el 30 de juny per a tots els contribuents, encara que aquells que vulguin domiciliar en el banc el resultat de les seues declaracions hauran de presentar-les abans del 26 de juny.

Els contribuents que fraccionin els seus pagaments hauran d’ingressar el segon termini de la quota de l’impost de la renda abans del 6 de novembre.

Una de les principals novetats de la campanya d’aquest any és la desaparició del programa d’ajuda Pare, que se substitueix pel programa Renda Web per a tots els contribuents, amb un estalvi de 10 milions d’euros, segons va afirmar aquesta setmana el director general de l’Agència, Santiago Menéndez.

El programa Renda Web, posat en marxa de manera generalitzada l’any passat -excepte per als contribuents amb rendiments d’activitats econòmiques, fonamentalment autònoms-, uneix l’esborrany de la Renda amb el programa Padre, amb l’objectiu de facilitar el procés.

A més, aquest programa s’utilitza en línia, la qual cosa permet presentar la declaració des de qualsevol dispositiu, inclosos mòbils i tauletes, sense necessitat d’instal·lar-lo com ocorria amb l’anterior.

Com en anys anteriors, per gestionar la declaració, l’Agència Tributària remet un missatge de text al telèfon mòbil amb el seu número de referència de Renda, que pot sol·licitar-se mitjançant la casella 440 de la declaració de 2015, certificat electrònic o cl@ve pin.

Aquesta campanya és també la primera des de l’aprovació de la normativa per regularitzar la tributació de la devolució de les clàusules terra de les hipoteques dels contribuents que les hagin cobrat el 2016.

Els ingressos obtinguts per la devolució no se sumen a la base imposable de l’IRPF, encara que és necessari regularitzar les eventuals deduccions fiscals aplicades, ja sigui per inversió en habitatge habitual o com a despesa deduïble en el cas d’activitats econòmiques, per tornar a la Hisenda pública el que s’hagués deduït en excés.

En el cas de deducció per compra d’habitatge habitual, la regularització es realitza sense interessos de demora mitjançant el procediment habitual per regularitzar deduccions, és a dir, completant les caselles 524 i 526 de la declaració, però no les 525 i 527, destinades als interessos de demora.

Els usuaris que hagin optat per destinar les devolucions a minorar el seu deute hipotecari en lloc de cobrar-les en efectiu no han de regularitzar les deduccions.

En el cas dels clients que hagin aplicat despeses deduïbles d’activitats professionals en excés per efecte de les clàusules terra ara anul·lades, sí hauran de regularitzar la seua situació amb una declaració complementària, encara que sense despeses, sancions, interessos de demora ni recàrrecs.

tracking