SEGRE

TECNOLOGIA LABORAL

Un lleidatà desenvolupa una aplicació per fitxar a la feina

Pretén abaratir els costos del control horari dels treballadors || Es tenen en compte les necessitats de les empreses

Leandre Palau mostra al seu mòbil la seua nova aplicació, ‘Tu Horario’.

Leandre Palau mostra al seu mòbil la seua nova aplicació, ‘Tu Horario’.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’entrada en vigor de la Instrucció 3/2016 de la Direcció General de la Inspecció de Treball (DGIT) i la Seguretat Social (SS), que va intensificar els controls per detectar el frau en el compliment de les hores realitzades pels treballadors contractats a temps parcial o complet, va crear a molts empresaris la necessitat de trobar un sistema per poder comptabilitzar i registrar el temps treballat pels seus empleats.

En aquest context, l’empresa lleidatana Gestió Empresarial Globalia va desenvolupar una aplicació per a mòbils, Tu Horario, que facilita en gran manera aquest treball per als empresaris. “Pretenem abaratir els costos, ja que els sistemes que hi havia fins ara eren molt cars”, afirma Leandre Palau, propietari de Globalia. Destaca també la senzillesa d’ús de l’aplicació, “que no requereix cap tipus de formació” i, a més, com que al descarregar-la t’obliga a fer una firma digital, tot el que es registra en l’aplicació queda validat “i evita que tant els treballadors com els empresaris hagin d’anar firmant papers cada dia”.

Ara, ‘Tu Horario’ s’usa principalment a Lleida, però no descarten expandir-se fins i tot al Brasil

Després de vuit mesos de treball per desenvolupar l’aplicació, els treballadors poden descarregar-se Tu Horario gratuïtament tant a Google Play com a l’Apple Store, com ja han fet els aproximadament 1.300 treballadors que ja la utilitzen i per a les empreses de tres treballadors o menys té un cost gratuït. Actualment, donen el 90% del seu servei a Lleida i el 10% a Barcelona, i no descarten expandir-se al Brasil.

Palau assegura que “van creixent i escoltant les empreses i les seues necessitats”, ja que no vénen d’“un Silicon Valley” que t’ofereix una aplicació “i o ho agafes o ho deixes”. Per això, i “pensant que hi pot haver treballadors que no tinguin smartphone”, Tu Horario estarà també disponible proximamente per utilitzar-se a través de l’ordinador.

tracking