SEGRE

TRIBUTS

La campanya de la Renda comença aquest dimecres i s’estén fins el 30 de juny

Estan obligats a presentar la seua liquidació d’impostos amb caràcter general tots els treballadors que hagin ingressat més de 22.000 euros el 2016, sempre que siguin d’un únic pagador o les quantitats abonades pel segon i restants pagadors no superi els 1

La campanya de la Renda comença aquest dimecres i s’estén fins el 30 de juny

La campanya de la Renda comença aquest dimecres i s’estén fins el 30 de junyEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de la Renda 2016 comença aquest dimecres i s’estendrà fins el 30 de juny, un període en què els contribuents hauran de presentar la declaració de l’impost de la renda de les persones físiques (IRPF) corresponent al passat exercici.

Segons figura en la pàgina web de la campanya, estaran obligats a presentar la seua liquidació d’impostos amb caràcter general tots els treballadors que hagin ingressat més de 22.000 euros el 2016, sempre que siguin d’un únic pagador o les quantitats abonades pel segon i restants pagadors no excedeixi els 1.500 euros.

L’Agència Tributària estableix una sèrie de suposats d’obligació o exempció de declaració per als perceptors rendiments de capital mobiliari, rendes immobiliàries o ingressos del treball en funció de les quantitats i característiques.

Els contribuents obligats a presentar declaració podran sol·licitar el seu esborrany -per a la qual cosa necessiten la casella 440 de la declaració de 2015, certificat electrònic o cl@ve pin- per modificar-lo i presentar-lo a través del programa Renda Web.

Renda Web, que ja va funcionar l’any passat per a la majoria dels contribuents, uneix l’esborrany i el programa d’ajuda Pare -que aquest any desapareix- i permet gestionar la declaració en línia, sense necessitat de descarregar arxius, des de qualsevol dispositiu.

Els contribuents que prefereixin presentar la declaració de manera presencial podran sol·licitar la cita prèvia des del 4 de maig per acudir a les oficines des del dia 11 d’aquell mes.

El termini màxim de presentació de declaracions en ambdós casos és la 30 de juny, tret de per als casos en què es vulgui domiciliar el pagament, la data límit del qual s’avança al 26 de juny.

A més de la generalització del programa Renda Web, una de les novetats d’aquest any és l’habilitació del mecanisme per regularitzar la tributació de la devolució de les clàusules terra de les hipoteques dels contribuents que les hagin cobrat el 2016.

Fonamentalment es tracta de tornar la part corresponent a la deducció per compra d’habitatge habitual sense interessos de demora ni penalització, per a la qual cosa els contribuents afectats hauran d’omplir les caselles 524 i 526 de la declaració.

tracking