SEGRE

LABORAL ESTADÍSTICA

Els contractes fixos creixen un 19% a Lleida fins al març

Malgrat tot, gairebé nou de cada deu continuen sent eventuals a la província || A més, la majoria són de curta durada

Imatge d’arxiu de l’Oficina del Treball de Lleida.

Imatge d’arxiu de l’Oficina del Treball de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La contractació laboral segueix creixent a Lleida, malgrat que la immensa majoria dels nous contractes són temporals, segons reflecteixen les dades ofertes per l’Observatori del Treball. El nombre de noves altes va créixer un 17,03% el març del 2017 respecte al mateix moment de l’any passat, i es va situar en 11.335. Respecte al febrer, les altes van créixer un 12,98%.

Tanmateix, l’àmplia majoria d’aquests nous llocs de treball són temporals. Del total de contractats el mes de març, tan sols 1.465, és a dir, el 12,92%, són indefinits, mentre que els 9.870 restants, que es tradueixen en el 87,08%, ho són per un temps limitat.

El primer trimestre de l’any la contractació va pujar un 9,15% respecte al mateix període del 2016

Dins de la temporalitat, les dades tampoc són encoratjadores ja que el 31,55% són per a un període inferior a un mes, mentre que els contractats per entre sis mesos i un any representen només el 2,95%, i els contractes per a dos anys es queden en el 0,36%.

El primer trimestre de l’any es va contractar a Lleida 32.744 persones, xifra que suposa un 9,15% més que els tres primers mesos de l’any 2016. D’aquests contractes, el 87,12% són temporals.

Malgrat tot, val a destacar que el nombre de contractes que més ha augmentat en comparació amb el primer trimestre de l’any anterior són els indefinits, ja que n’hi ha un 19,10 per cent més. En la distribució per sexe dels contractes, les estadístiques mostren que la majoria dels contractes es realitzen a homes, excepte a l’àrea de la interinitat, en què es contracta més dones.

Per sectors, la majoria de contractes tant fixos com indefinits es van realitzar el mes de març passat al sector serveis. Per edats, la franja d’edat més contractada és la d’entre 30 i 45 anys, la qual cosa implica un 44,77% dels fixos i un 41,38% dels temporals.

tracking