SEGRE

LABORAL

Els sindicats qualifiquen d'èxit l'inici de la vaga en escorxadors

Asseguren que en els primers torns d’aquest dilluns a la tarda no va treballar cap empleat || Denuncien la congelació de l’antiguitat i les ‘falses cooperatives’

Piquet informatiu ahir a les portes de l’empresa Milsa.

Piquet informatiu ahir a les portes de l’empresa Milsa.ANA BELLIDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats van qualificar aquest dilluns d’èxit l’inici de la vaga als escorxadors d’aus i conills, a la qual estan convocats un miler de treballadors a Lleida. La vaga està convocada oficialment per avui dimarts i demà dimecres, però els primers piquets van tenir lloc ja aquest dilluns a la tarda a Milsa i a Sada, perquè els empleats amb el torn de tarda acaben aquest matí, ja en horari de vaga, i es pretenia que no anessin a treballar, segons van informar fonts de CCOO i UGT. “La convocatòria està sent un èxit, ja que els treballadors de Misla, Sada, Aeropic, Urgasa, Codornices la Font i Sagra no es van incorporar als torns de tarda i nit d’ahir, per la qual cosa el seguiment de la vaga va ser del 100%”, segons Antonio Rodríguez, secretari general del sector d’UGT Lleida i membre de la comissió negociadora del conveni. Els sindicats esperen que la convocatòria tingui també avui la mateixa acollida que ahir.

Tant Rodríguez com Valentín Antúnez, també membre de la comissió negociadora en l’àmbit estatal d’escorxadors d’aus i conills de CCOO, destaquen que el motiu principal de la vaga és la negativa de la patronal i les empreses a pagar els extres per antiguitat, que en alguns casos suposen més del 30% del sou dels treballadors. Aquest plus havia de tornar a cobrar-se a partir del gener del 2017. Una altra de les causes principals són els contractes a través de les falses cooperatives.

Les protestes d’aquest aspecte van encarades al grup Vall Companys, “que té dos-cents treballadors a Milsa, dels quals només cinquanta són veritables empleats de l’empresa, i els altres vénen de falses cooperatives”, van apuntar els sindicalistes. Tenen l’esperança que, si s’obliga aquestes cooperatives a complir els convenis, acabaran desapareixent. A més, demanen una pujada salarial, ja que asseguren que “la patronal es riu de tots nosaltres” a l’oferir un increment del 0,5%, quan la inflació de l’any passat era d’un 1,6%, per la qual cosa reclamen una pujada del 2%.

“Els treballadors estan en una situació propera a l’esclavitud”, va assegurar Rodríguez. Per a Antúnez, “estem vivint la pitjor situació del sector en quaranta anys”.

tracking