SEGRE

LABORAL

Els sindicats amenacen els escorxadors d'aus amb més vagues

Després de les dos jornades d’aturades de les quals tant CCOO com UGT es mostren satisfets || Primeres sancions a Catalunya a propòsit del plus d’antiguitat

La normalitat torna a l’escorxador de Milsa després de la vaga.

La normalitat torna a l’escorxador de Milsa després de la vaga.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats no descarten la convocatòria d’una nova vaga si després de les protestes dels dos últims dies les empreses i la patronal no canvien les seues postures. CCOO i UGT es reuniran a nivell estatal per concretar la via de procediment a partir d’ara. Les protestes es van acabar aquest dimecres i els treballadors del torn de tarda es van incorporar als seus llocs sense incidents.

Valentín Antúnez, membre de la comissió negociadora del conveni estatal d’escorxadors per CCOO, va assegurar que estava “molt orgullós del treball realitzat, especialment a Lleida”, i va remarcar que després d’aquests “intensos dies de vaga, la gent ha d’anar-se’n a descansar sabent que la lluita continua”. En els mateixos termes es va pronunciar Antonio Rodríguez, secretari general del sector a Lleida per UGT i membre de la comissió negociadora del conveni, que va afirmar “estar molt content, perquè tot Lleida ha parat”.

Tots dos van indicar que es reuniran amb els altres representants a nivell estatal per analitzar la postura de la patronal. “Nosaltres estem oberts al diàleg, però si la patronal no entra en raó, ens plantejarem una altra vaga”, va sentenciar Antúnez. Rodríguez assegura que a Catalunya ja compten amb una resposta favorable de la Inspecció de Treball amb referència a les denúncies interposades per l’incompliment del pagament del plus per antiguitat. El sindicalista afirma que “la Inspecció sancionarà amb multes d’entre 3.000 i 6.000 euros les empreses”, una quantitat que ascendirà, si no efectuen els pagaments. En els propers dies començaran a treballar en la demanda que presentaran davant del Tribunal Laboral de Catalunya, per continuar pressionant les empreses perquè compleixin el conveni, s’elimini la contractació a través de les “falses cooperatives” i es regulin els descansos, la flexibilitat i la resta de les demandes, ja que en el cas d’algunes empreses asseguren que “els treballadors viuen situacions de semiesclavatge”. Com a únic incident remarcable, Antúnez va assenyalar que a Milsa es van saltar els serveis mínims i van treballar tres persones més de les acordades. Rodríguez, per la seua part, va voler destacar la “grata sorpresa” que a nivell estatal tampoc hi hagi hagut successos ressenyables.

La normalitat torna a l’escorxador de Milsa després de la vaga.

La normalitat torna a l’escorxador de Milsa després de la vaga.ITMAR FABREGAT

tracking