SEGRE

UGT demana pujades salarials per sobre de la inflació

El sindicat considera que la nova proposta de la CEOE d’increments salarials -des del 1 % i fins el 2,5 %- és insuficient

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez.

UGT demana pujades salarials per sobre de la inflacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UGT ha demanat que la negociació salarial tingui en compte la situació de partida d’"intenses" pèrdues de poder adquisitiu, així com la fase de creixement econòmic i l’evolució dels preus, i que les pujades siguin superiors a la inflació. En un comunicat, UGT defensa que els salaris han d’augmentar suficient "per col·laborar a la reducció de les desigualtats i de la pobresa, reforçant el creixement econòmic" i, per tant, han de créixer per sobre de la inflació.

Juntament amb això reclamen recuperar la inclusió en els convenis de la clàusula de garantia per al cas que la inflació a final d’any sigui superior a la prevista.

UGT ha reaccionat així a les dades de la inflació de març que es va situar en el 2,3%, un creixement set dècimes inferior al registrat al febrer.

"Continua una situació de preus a l’alça que accentua la necessitat de negociar pujades salarials que permetin la recuperació de poder adquisitiu, després de la intensa devaluació soferta durant la recessió," apunta UGT.

Per a UGT, la nova proposta de la CEOE d’increments salarials -des del 1% i fins el 2,5%- és insuficients però ha de servir per rellançar el diàleg i ultimar el contingut d’un acord. "La recuperació econòmica ha d’arribar a les rendes salarials, les prestacions socials i les pensions", afegeixen.

tracking