SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Els accidents de treball creixen un 29% des del 2012

A Lleida, mentre que els ‘in itinere’ repunten més d’un 27% || UGT ho atribueix a la precarització del mercat laboral

La secretària de Política Sindical d'UGT de Catalunya.

La secretària de Política Sindical d'UGT de Catalunya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els accidents laborals amb baixa han crescut un 29% entre els anys 2012 i 2016 a Lleida, segons les dades fetes públiques aquest dijous per UGT. En concret, l’any passat un total de 8.872 treballadors de la província van patir algun accident en el seu lloc de treball que els va obligar a estar de baixa mèdica.

D’altra banda, 8.789 més van ser víctimes d’algun sinistre, encara que van poder continuar treballant. Així mateix, UGT apunta que hi va haver 522 sinistres in itinere (al camí d’anada a la feina o de tornada a casa), mentre que a l’inici del període analitzat se’n van comptabilitzar 410. Finalment, apunta que a Lleida s’han comptabilitzat oficialment 227 casos de malalties professionals (relacionades amb l’activitat laboral).

UGT exigeix recuperar la inversió en prevenció de riscos laborals i augmentar les inspeccions

Catalunya encapçala la llista de comunitats autònomes que superen la mitjana estatal d’accidents laborals i s’han incrementat tots els tipus de sinistres en aquest període. Malgrat que pot semblar natural l’augment de la sinistralitat per l’ocupació més gran dels últims anys, la secretària de Política Sindical d’UGT a Catalunya, Nuria Gilgado, va remarcar que “l’accidentabilitat puja més que l’ocupació”.

Gilgado va reivindicar que Catalunya “té unes dades de sinistralitat inacceptables” i ho va atribuir a la precarietat del mercat de treball, les últimes reformes laborals, la desregulació i la flexibilitat laboral als nous contractes, entre altres causes.

Entre el 2012 i el 2016 s’han produït 442 morts a la feina a Catalunya, de les quals 310 van ser en el seu lloc de treball i la resta in itinere, i Gilgado va alertar que “molts d’aquests accidents es podrien haver evitat amb mesures de prevenció”.

Davant d’aquestes dades, UGT exigeix “solucions urgents per acabar amb aquesta situació”, com canviar la dinàmica de contractació actual; derogar les reformes laborals; i intensificar les polítiques actives en matèria de prevenció, entre d’altres. També reclama recuperar la inversió en prevenció de riscos laborals i d’augmentar les inspeccions.

tracking