SEGRE

La Finestreta Única Empresarial està implantada al 96% dels municipis

Permet iniciar la formalització de 524 tràmits

Fotografia de grup amb els representants dels ajuntaments pioners.

La Finestreta Única Empresarial està implantada al 96% dels municipis catalansGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Finestreta Única Empresarial (FUE) ja està implantada al 96% dels municipis del país. En concret, la FUE està ja en ple funcionament en 905 localitats i properament s’instaurarà a 15 municipis més. Amb tot, l’eina de simplificació administrativa impulsada pel Govern cobreix ja el 76% de la població del país. Entre els 27 ajuntaments pendents d’adhesió hi trobem Barcelona, que està portant a terme un treball d’especial complexitat, ja que amb 1,6 milions d’habitants és el consistori més gran de Catalunya tant en població com en activitat econòmica.

Sense comptar Barcelona, la població del país que encara no pot gaudir de la FUE és d’unes 150.000 persones.

D’altra banda, la Finestreta Única Empresarial permet ja iniciar la formalització de 524 tràmits: un 40% dels quals a més es poden també completar íntegrament a través d’aquest canal. A més, també cal destacar que la implantació de la FUE ha contribuït a invertir les preferències de les empreses pel que fa a la formalització electrònica dels tràmits. Mentre el 2014 es gestionaven un 37% dels expedients per via electrònica i un 63% en presencial, el 2016 s’ha invertit la tendència i la gestió electrònica dels expedients representa el 72% del total.

Subratllant aquesta bona progressió, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha tancat avui una jornada tècnica sobre la FUE dirigida a tècnics municipals. “Anem pel bon camí, però encara ens falten municipis i sobretot ens falta Barcelona”, ha recordat. El conseller ha remarcat que tant important és la incorporació de tots els municipis de Catalunya com que funcioni adequadament i sigui útil. “L’èxit de la FUE és seguir oferint un servei cada vegada més complet a la societat”, ha reblat. I per això ha demanat el compromís dels ajuntaments, en tant que són l’administració més propera als ciutadans.

Reconeixement als 19 ajuntaments pioners Durant la cloenda d’aquesta jornada, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, també ha entregat un reconeixement als 19 ajuntaments que van ser pioners en la implantació de la Finestreta Única, fins i tot abans que la llei 16/2015 establís l’obligació de l’adhesió: Viladecans, Esplugues de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Santa Perpètua de Mogoda, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, i Sant Feliu de Codines (Barcelona); Manlleu i Carme (Catalunya Central); Camarasa, Montgai, Vilaller, Preixens, Ivars de Noguera, Alcarràs i Foradada (Lleida); i Sarrià de Ter i Riudarenes (Girona).

tracking