SEGRE

MACROECONOMIA ANÀLISI

Les empreses de Lleida tornen a invertir després de la crisi

Una constant en tots els sectors, com el porcí, segons sosté el BBVA || Augura una tendència alcista dels tipus d’interès

Un moment de la jornada organitzada ahir pel BBVA a Lleida.

Un moment de la jornada organitzada ahir pel BBVA a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La millora econòmica dels anys 2014 i 2015, especialment de l’any passat, confirma que la recuperació és un fet i els empresaris de Lleida aposten per recuperar inversions que havien paralitzat o deixat en suspens en els anys de la crisi, des d’ampliacions o compres de naus fins a apostes per sortir a l’exterior.

Així ho va explicar ahir a Lleida el director regional de Catalunya de Banca d’Empreses i Corporacions del BBVA, Joan Piera Miquel, en la celebració d’una jornada a la qual van assistir uns setanta empresaris de la província. Va apuntar que les inversions a Lleida i a Catalunya es registren pràcticament en tots els sectors, des de la distribució fins al porcí. Va afirmar que el crèdit bancari està encara “una mica estancat perquè [a les empreses] hi ha acumulació de tresoreria”. Amb la previsió d’uns tipus d’interès a l’alça, considera que l’estalvi previsiblement es mantindrà i repunti la demanda de crèdit en el segon semestre d’aquest exercici i el 2018.

L’entitat financera preveu més demanda de crèdit en el segon semestre d’aquest any i el 2018

Roberto Cobo, director d’estratègia i desenvolupament de divises i tipus d’interès del servei d’estudis del banc, va fer una anàlisi de diferents aspectes de política internacional que poden afectar l’economia. Va apuntar com a bona notícia el fre a la ultradretana Marine Le Pen a França i la previsible victòria del socioliberal Emmanuel Macron, per la seua aposta europeista.

D’altra banda, Cobo considera que les eleccions al Regne Unit no afectaran sensiblement el Brexit. A l’altre costat de l’Atlàntic, les mirades continuen posades en el ritme de la pujada de tipus als Estats Units i la concreció de la política econòmica de Donald Trump, entre altres punts, amb l’anunciada reforma fiscal.

A l’eurozona, el BBVA, segons va explicar Cobo, considera que el Banc Central Europeu esperarà almenys al juny, quan estan previstes les eleccions parlamentàries franceses, per començar a retirar estímuls i reduir la compra d’actius, una cosa que probablement farà abans de final d’any, i el 2018 podria donar inici a una política de pujades de tipus.

tracking