SEGRE

L'economia espanyola va créixer el 0,8 per cent en el primer trimestre

La previsió de creixement econòmic per a aquest any del Banc d’Espanya és tres dècimes superior a la del Govern

Una cadena de muntatge en una fàbrica.

L'economia espanyola va créixer el 0,8 per cent en el primer trimestreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economia espanyola va créixer el 0,8 % en els tres primers mesos de l’any, respecte al trimestre anterior, una dècima més que en els dos trimestres precedents, segons la dada avançada aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta taxa és la mateixa que l’avançada pel Banc d’Espanya al butlletí econòmic del passat 3 d’abril. La variació anual del PIB en el primer trimestre de l’any va ser del 3 %, la mateixa taxa que en el quart trimestre de l’any anterior.

Per al Banc d’Espanya, l’evolució de l’economia en el primer trimestre ha estat millor de l’esperat, gràcies a la fortalesa de l’ocupació, que ha continuat afavorint la tirada de la demanda interna i, en especial, del consum de les llars.

Per això, ha millorat tres dècimes la seua previsió per al 2017, fins el 2,8 %, una decisió en la qual també ha influït el millor comportament del comerç internacional i el menor dinamisme de les importacions.

Així, del creixement previst per al 2017, 2,3 punts percentuals seran aportats per la demanda nacional (una dècima més que en les anteriors previsions de desembre), en tant que el sector exterior contribuirà amb 0,5 punts percentuals (dos dècimes més).

La previsió de creixement econòmic per a aquest any del Banc d’Espanya és tres dècimes superior a la que llança el quadre macroeconòmic del Govern, si bé està previst que l’Executiu l’elevi avui al 2,7 %. Per als dos propers anys, el Banc d’Espanya espera un creixement de l’economia més moderat, fins el 2,3 % i el 2,1 %, respectivament, dos i tres dècimes més del previst inicialment.

D’altra banda, preveu que el mercat laboral mantingui aquest any un elevat ritme de creació d’ocupació que faria que la taxa d’atur baixés al 13,9 % a finals de 2019, mentre que aquest any i el que ve se situaria en el 16,7 % i 15,4 %, respectivament.

L’INE publicarà el proper 25 de maig les taules i quadres complets de la Contabilidad Nacional Trimestral d’Espanya corresponents al primer trimestre de 2017.

tracking