SEGRE

FISCALITAT IMPOSTOS

Alerten d’errors en dades fiscals que ofereix Hisenda

El Col·legi d’Economistes adverteix a Lleida de la necessitat de comprovar-los || Les clàusules terra, ‘novetat’ de la campanya

Imatge d’arxiu d’una seu de l’Agència Tributària.

Imatge d’arxiu d’una seu de l’Agència Tributària.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La campanya de la Renda del 2016 ja està en marxa per a aquells que desitgen presentar la declaració a través d’internet, mentre que els que vulguin optar pel sistema presencial hauran d’esperar fins al proper 11 de maig. Aquest any es presenta amb molt pocs canvis quant a normativa o canvis en la liquidació, segons explica des del Col·legi d’Economistes a Lleida Josep Ramon Peiró, que, això sí, adverteix que cal revisar de forma acurada la informació que ofereix al contribuent la mateixa Agència Tributària sobre les seues dades, perquè no sempre estan completes o són correctes. “Al fer la declaració, hem de tenir tots els certificats damunt de la taula, perquè la informació que ens donen pot contenir errors”, afirma.

Els més comuns poden referir-se a la situació personal, despeses deduïbles (com els de col·legis professionals en cas de ser obligatoris) o les donacions que s’hagin pogut fer a entitats sense ànim de lucre, per posar alguns exemples. També és important, si s’han fet aportacions a plans de pensions, comprovar que les quantitats satisfetes coincideixen.

El fisc compta amb filtres i alertes que paralitzen les devolucions en casos de dubtes sobre la declaració

Peiró recorda, així mateix, que l’Agència Tributària compta amb una sèrie d’alertes i filtres i que al mínim dubte poden paralitzar o retardar devolucions. És el que va ocórrer l’any passat, va dir, en casos de contribuents amb ajuts a famílies nombroses o amb fills discapacitats. “Una casella mal omplerta et paralitza la devolució”, adverteix.

S’ha de tenir també especial cura, per exemple, amb el fet que el fisc exigeix declarar els subsidis de maternitat o els ajuts del pla Pive per a la compra d’un cotxe.

A més a més, els contribuents que van tenir devolucions per clàusules terra en la hipoteca el 2016 ho han de tenir en compte si van tenir deduccions. Els ingressos per la devolució no se sumen a la base imposable de l’IRPF, encara que és necessari regularitzar les eventuals deduccions fiscals aplicades, sigui per inversió en habitatge habitual o com a despesa deduïble en el cas d’activitats econòmiques, per retornar a la Hisenda pública el que s’hagués pogut deduir en excés.

El 26 de juny és l’últim dia per presentar declaracions amb domiciliació bancària i el dia 30 en cas de no ser així. A partir del dia 4 de maig es pot sol·licitar cita prèvia per rebre atenció presencial per a la confecció de declaracions i modificació de l’esborrany. Es pot demanar al 901 22 33 44.

tracking