SEGRE

LABORAL

Els sindicats surten el Primer de Maig al carrer per exigir salaris i llocs de treball dignes

Sota el lema "No hi ha excuses. Al carrer"

UGT i CCOO van exposar ahir els motius per manifestar-se el Primer de Maig.

UGT i CCOO van exposar ahir els motius per manifestar-se el Primer de Maig.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quaranta anys després de la seua legalització, els sindicats tornen a sortir el Primer de Maig al carrer per exigir a la patronal un pacte salarial i al Govern la derogació de les reformes laborals, que permetin tenir salaris i llocs de treball dignes.

Sota el lema "no hi ha excuses. Al carrer", els principals sindicats, UGT i CCOO, han convocat 73 manifestacions a totes les capitals de província i ciutats espanyoles més importants per reivindicar ocupació estable, salaris justos, pensions dignes i més protecció social.

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Pepe Álvarez, respectivament, encapçalaran la manifestació de Madrid, que discorrerà des de la Plaça de Neptú a la Porta del Sol, on acabarà amb la lectura d’un manifest.

Entre les seues reivindicacions, ambdós líders insten la patronal que s’assegui a negociar per tancar com més aviat millor un pacte salarial per a 2017 i, altrament, amenacen d’una conflictivitat laboral més gran i de concentrar els seus esforços a cada conveni sectorial.

Els salaris han d’augmentar i reflectir els beneficis aconseguits per la majoria de les empreses espanyoles, consideren els sindicats, que també demanen al Govern que derogui les dos últimes reformes laborals i posi en marxa un pla de xoc, "que permeti la creació d’ocupació de qualitat".

La Unión Sindical Obrera (ÚS) se suma també a la celebració del Día del Treball, amb una desena de mobilitzacions entre les quals destaca la seua principal manifestació que, per primera vegada aquest any, no tindrà lloc a Madrid, sinó que recorrerà els carrers d’Oviedo.

Sota el lema "A l’ofensiva! Pels salaris, l’ocupació digna i la justícia social", la manifestació d’ÚS partirà a les 12:00 hores de la Plaça de la Constitució per acabar a la Plaça d’Espanya amb un míting del secretari general de l’organització, Julio Salazar.

La recuperació real dels salaris, la necessitat de crear ocupació estable i de qualitat, la igualtat d’oportunitats i la defensa dels drets de la ciutadania seran les reivindicacions de la manifestació d’ÚS.

La Confederació General del Treball (CGT) ha tornat a cridar a la mobilització de cara al Primero de maig "contra la corrupció política, judicial i empresarial", mitjançant la "lluita al carrer, que és l’única via per defensar i recuperar drets i llibertats que ens han estat arrabassats amb el pretext de la crisi-estafa".

Per la seua part, el sindicat CSIF reclama de cara a la celebració del Día del Treball una clàusula de revisió salarial per als empleats públics així com recuperar les retribucions prèvies a 2010.

Els sindicats surten el Primer de Maig al carrer per exigir salaris i llocs de treball dignes

Els sindicats surten el Primer de Maig al carrer per exigir salaris i llocs de treball dignesEFE/Archivo

tracking